Taco’s met garnalen, kip en guacemolen
Heerlijke taco's gevuld met garnalen en ananassalsa, en kiptaco's met een pittige mayosaus. Deze combinatie van smaken en texturen maakt het een perfect gerecht voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
350 gr.maismeel
-
225 mlwater
-
250 gr.garnalen
-
1 stuksverse ananas
-
1 stukskleine rode ui
-
1 stuksjalapeñopeper
-
1 teenknoflook
-
1 stukslimoen
-
300 gr.kippendijfilet
-
1 stukspaprika
-
1 stuksrode ui
-
1 tljalapeñopoeder
-
1 tlCajunkruiden
-
1 tlMexicaanse kruidenmix
-
1 elolie
-
3 elmayonaise
-
1 tlsrirachasaus
-
1 stuksrijpe avocado
-
2 stukscherrytomaatjes
Aan de slag
-
1
Meng het maismeel met water en een snufje zout tot een soepel deeg. Kneed dit ongeveer 10 minuten.
-
2
Laat het deeg 10 minuten rusten op het aanrecht.
-
3
Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een golfbal.
-
4
Plet elk balletje in een tortilla- of taco-pers tot dunne rondjes.
-
5
Bak de taco’s in een droge koekenpan ±30 seconden per kant.
-
6
Snijd de ananas in kleine blokjes. Snipper de rode ui en meng met de ananas, jalapeño, limoensap en -rasp. Zet apart.
-
7
Verhit een beetje olie in een pan en bak de knoflook kort aan.
-
8
Voeg de garnalen toe en bak ze 2–3 minuten tot ze mooi roze zijn.
-
9
Meng de garnalen met de ananassalsa of serveer ze er los bij.
-
10
Snijd de kip in reepjes.
-
11
Verhit een droge pan en bak de kruiden kort (ongeveer 30 seconden).
-
12
Voeg olie toe en bak de kip in de gekruide olie goudbruin.
-
13
Voeg na een paar minuten de paprika en ui toe en bak nog 5 minuten tot alles gaar en licht gekaramelliseerd is.
-
14
Meng de mayonaise met de sriracha tot een romige, pittige saus.
-
15
Prak de avocado fijn met een vork.
-
16
Voeg de tomaat, avocadopoeder en limoensap toe.
-
17
Roer goed door tot een smeuïge dip.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in