Tartaar van Heilbot en Ossenhaas met Venkelroomsaus
Een verfijnd gerecht van tartaar met heilbot en ossenhaas, geserveerd met een romige venkelroomsaus en een vleugje limoen. Perfect voor een elegant diner.
Ingrediënten
-
125 gr.carpaccio van ossenhaas
-
250 gr.heilbotfilet
-
125 mlslagroom
-
110 gr.venkel
-
0.5 tllimoenrasp
-
50 mlmartini wit
-
naar smaakzout
-
naar smaakwitte peper
-
naar smaaklimoensap
-
naar behoefteimitatiekaviaar
Aan de slag
-
1
Breng de slagroom met de martini, fijn gesneden venkel en limoenrasp aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
2
Zeef de room en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en bind indien nodig. Voeg eventueel gepureerde venkel toe.
-
3
Breng de heilbot op smaak met limoensap, zout en peper. Zet koel weg.
-
4
Leg het vismengsel in kleine bergjes op een schaaltje. Schep er een flinke lepel venkelroom over, leg daarop een plakje ossenhaas en garneer met een mespunt kaviaar.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in