Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Tartaar van Heilbot en Ossenhaas met Venkelroomsaus

Een verfijnd gerecht van tartaar met heilbot en ossenhaas, geserveerd met een romige venkelroomsaus en een vleugje limoen. Perfect voor een elegant diner.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 10 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken
Tartaar van Heilbot en Ossenhaas met Venkelroomsaus

Ingrediënten

8 personen
  • 125 gr.
    carpaccio van ossenhaas
  • 250 gr.
    heilbotfilet
  • 125 ml
    slagroom
  • 110 gr.
    venkel
  • 0.5 tl
    limoenrasp
  • 50 ml
    martini wit
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    witte peper
  • naar smaak
    limoensap
  • naar behoefte
    imitatiekaviaar

Aan de slag

  1. 1

    Breng de slagroom met de martini, fijn gesneden venkel en limoenrasp aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

  2. 2

    Zeef de room en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en bind indien nodig. Voeg eventueel gepureerde venkel toe.

  3. 3

    Breng de heilbot op smaak met limoensap, zout en peper. Zet koel weg.

  4. 4

    Leg het vismengsel in kleine bergjes op een schaaltje. Schep er een flinke lepel venkelroom over, leg daarop een plakje ossenhaas en garneer met een mespunt kaviaar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!