Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Teriyaki Hamlap met Spruitjes en Orzo

Een smaakvol gerecht met gemarineerde hamlap, spruitjes en orzo, perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd. De combinatie van teriyaki smaken en verse groenten maakt dit gerecht tot een echte traktatie.

Voorbereiding: 120 min
Bereiding: 30 min
Rijst
Gemiddeld
Bakken, Blancheren...
Teriyaki Hamlap met Spruitjes en Orzo

Ingrediënten

2 personen
  • 300 gr.
    hamlap
  • 2 el
    teriyaki marinade
  • 1 el
    teriyaki woksaus
  • 1 el
    gembersiroop
  • 1 el
    Aziatische wokolie
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 tl
    zwarte peper met knoflook
  • 1 tl
    sweet apple kruiden
  • 1 tl
    knoflookpoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1 tl
    Kesbeke zoetzure sambal
  • 1 tl
    knoflookpuree
  • 1 teen
    verse knoflook
  • 300 gr.
    spruitjes
  • 1 stuks
    ui
  • 0.5 stuks
    rode paprika
  • 200 gr.
    orzo
  • 2 stuks
    eieren
  • naar smaak
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Meng in een kom: teriyaki marinade, woksaus, gembersiroop, wokolie, sesamolie, peper met knoflook, sweet apple, knoflookpoeder, uienpoeder, sambal, knoflookpuree en de fijngehakte knoflook.

  2. 2

    Voeg de reepjes hamlap toe en meng goed.

  3. 3

    Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  5. 5

    Leg het gemarineerde vlees op een ovenschaal en bak 10 minuten.

  6. 6

    Bewaar een beetje van de marinade voor later in het gerecht.

  7. 7

    Breng een pan ruim water met zout aan de kook.

  8. 8

    Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8–10 minuten), giet af en zet apart.

  9. 9

    Breng een pan water aan de kook en blancheer de spruitjes 3–4 minuten, tot ze net gaar zijn.

  10. 10

    Giet af en laat uitlekken.

  11. 11

    Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

  12. 12

    Voeg een beetje wokolie toe en bak de ui, paprika en een snufje zout 2–3 minuten.

  13. 13

    Voeg het vlees toe en bak kort mee tot het licht gekaramelliseerd is.

  14. 14

    Voeg de spruitjes toe en bak nog 2–3 minuten mee.

  15. 15

    Roer tot slot een klein beetje van de overgebleven marinade door het geheel.

  16. 16

    Verdeel de orzo over twee diepe borden en schep de teriyaki hamlap met spruitjes en paprika eroverheen, geserveerd met een roerbakei en gebakken uitjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!