Teriyaki Hamlap met Spruitjes en Orzo
Een smaakvol gerecht met gemarineerde hamlap, spruitjes en orzo, perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd. De combinatie van teriyaki smaken en verse groenten maakt dit gerecht tot een echte traktatie.
Ingrediënten
-
300 gr.hamlap
-
2 elteriyaki marinade
-
1 elteriyaki woksaus
-
1 elgembersiroop
-
1 elAziatische wokolie
-
1 elsesamolie
-
1 tlzwarte peper met knoflook
-
1 tlsweet apple kruiden
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 tlKesbeke zoetzure sambal
-
1 tlknoflookpuree
-
1 teenverse knoflook
-
300 gr.spruitjes
-
1 stuksui
-
0.5 stuksrode paprika
-
200 gr.orzo
-
2 stukseieren
-
naar smaakzout
Aan de slag
-
1
Meng in een kom: teriyaki marinade, woksaus, gembersiroop, wokolie, sesamolie, peper met knoflook, sweet apple, knoflookpoeder, uienpoeder, sambal, knoflookpuree en de fijngehakte knoflook.
-
2
Voeg de reepjes hamlap toe en meng goed.
-
3
Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
-
4
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
5
Leg het gemarineerde vlees op een ovenschaal en bak 10 minuten.
-
6
Bewaar een beetje van de marinade voor later in het gerecht.
-
7
Breng een pan ruim water met zout aan de kook.
-
8
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8–10 minuten), giet af en zet apart.
-
9
Breng een pan water aan de kook en blancheer de spruitjes 3–4 minuten, tot ze net gaar zijn.
-
10
Giet af en laat uitlekken.
-
11
Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
-
12
Voeg een beetje wokolie toe en bak de ui, paprika en een snufje zout 2–3 minuten.
-
13
Voeg het vlees toe en bak kort mee tot het licht gekaramelliseerd is.
-
14
Voeg de spruitjes toe en bak nog 2–3 minuten mee.
-
15
Roer tot slot een klein beetje van de overgebleven marinade door het geheel.
-
16
Verdeel de orzo over twee diepe borden en schep de teriyaki hamlap met spruitjes en paprika eroverheen, geserveerd met een roerbakei en gebakken uitjes.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in