Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Thaise gehaktbowl met mie en broccoli

Een kleurrijke bowl met kruidig gehakt, glanzende mie en pittig-zoete broccoli — vol Aziatische smaken en een heerlijke balans tussen hartig, zoet en licht pittig.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken
Thaise gehaktbowl met mie en broccoli

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr.
    rundergehakt
  • 1 el
    bulgogi-marinade
  • 1 el
    Tomaus Sweet & Spicy-saus
  • 1 tl
    T-Rex Inforno
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 tl
    sambal roedjak ananas
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 1 stuks
    sjalo
  • 1 stuks
    rode ui
  • 1 tl
    knoflookpasta
  • 1 el
    Bangkok kruidenmix
  • 1 tl
    Thaise kruidenmix
  • 1 el
    olijfolie
  • 200 gr.
    mie
  • 1 el
    gembersiroop
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    gekruide olijfolie
  • 1 stuks
    broccoli
  • 1 el
    Tomaus Sweet Soja-saus

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de rode paprika in halve reepjes.

  2. 2

    Snijd de rode ui in kwart ringen en de sjalot in halve ringen.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een ruime wok of koekenpan.

  4. 4

    Fruit de ui, sjalot en paprika op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

  5. 5

    Voeg de knoflookpasta toe en bak kort mee.

  6. 6

    Doe vervolgens het gehakt erbij en bak dit rul en goudbruin.

  7. 7

    Voeg daarna alle sauzen en kruiden toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken.

  8. 8

    Snijd de broccoli in kleine roosjes.

  9. 9

    Kook deze in licht gezouten water in 4–5 minuten beetgaar.

  10. 10

    Giet af, laat even uitlekken en zet apart.

  11. 11

    Verhit in een aparte pan de Tomaus Sweet Soja-saus en bak de broccoli hierin kort op hoog vuur.

  12. 12

    Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  13. 13

    Giet af en spoel de mie af met koud water.

  14. 14

    Zet kort weg met een paar ijsblokjes om het af te koelen.

  15. 15

    Verhit een scheutje gekruide olijfolie in een pan of wok.

  16. 16

    Voeg de mie toe samen met de gembersiroop en sesamolie.

  17. 17

    Roerbak 1–2 minuten tot alles goed gemengd en glanzend is.

  18. 18

    Verdeel de mie over 4 kommen.

  19. 19

    Schep het Thaise gehaktmengsel erop.

  20. 20

    Leg de zoet-gekruide broccoli ernaast.

  21. 21

    Garneer met cashewnoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!