Thaise gehaktbowl met mie en broccoli
Een kleurrijke bowl met kruidig gehakt, glanzende mie en pittig-zoete broccoli — vol Aziatische smaken en een heerlijke balans tussen hartig, zoet en licht pittig.
Ingrediënten
-
300 gr.rundergehakt
-
1 elbulgogi-marinade
-
1 elTomaus Sweet & Spicy-saus
-
1 tlT-Rex Inforno
-
1 elsojasaus
-
1 tlsambal roedjak ananas
-
1 stuksrode paprika
-
1 stukssjalo
-
1 stuksrode ui
-
1 tlknoflookpasta
-
1 elBangkok kruidenmix
-
1 tlThaise kruidenmix
-
1 elolijfolie
-
200 gr.mie
-
1 elgembersiroop
-
1 elsesamolie
-
1 elgekruide olijfolie
-
1 stuksbroccoli
-
1 elTomaus Sweet Soja-saus
Aan de slag
-
1
Snijd de rode paprika in halve reepjes.
-
2
Snijd de rode ui in kwart ringen en de sjalot in halve ringen.
-
3
Verhit de olijfolie in een ruime wok of koekenpan.
-
4
Fruit de ui, sjalot en paprika op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
-
5
Voeg de knoflookpasta toe en bak kort mee.
-
6
Doe vervolgens het gehakt erbij en bak dit rul en goudbruin.
-
7
Voeg daarna alle sauzen en kruiden toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken.
-
8
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
-
9
Kook deze in licht gezouten water in 4–5 minuten beetgaar.
-
10
Giet af, laat even uitlekken en zet apart.
-
11
Verhit in een aparte pan de Tomaus Sweet Soja-saus en bak de broccoli hierin kort op hoog vuur.
-
12
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
13
Giet af en spoel de mie af met koud water.
-
14
Zet kort weg met een paar ijsblokjes om het af te koelen.
-
15
Verhit een scheutje gekruide olijfolie in een pan of wok.
-
16
Voeg de mie toe samen met de gembersiroop en sesamolie.
-
17
Roerbak 1–2 minuten tot alles goed gemengd en glanzend is.
-
18
Verdeel de mie over 4 kommen.
-
19
Schep het Thaise gehaktmengsel erop.
-
20
Leg de zoet-gekruide broccoli ernaast.
-
21
Garneer met cashewnoten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in