Skip to content
Jente Een recept van Jente

Thaise Mosselen🌶️🫚🧄

Deze mosselen zijn heerlijk bereid met Thaise smaken. Ze zijn perfect als bijgerecht tijdens een hapjesavond en zorgen voor een verrassende en lekkere bite.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Gerecht
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne
Bakken, Stomen
Thaise Mosselen🌶️🫚🧄

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gr.
    mosselen
  • 3 cm
    geschilde gember
  • 3 stuks
    tenen knoflook
  • 1 stuks
    rode peper
  • 1 stuks
    sjalot
  • 2 stuks
    citroengras (sereh)
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 100 ml
    kip bouillon

Aan de slag

  1. 1

    Zet de kip bouillon op en snijd de gember, knoflook en rode peper klein.

  2. 2

    Bak de gember, knoflook en rode peper met wat olie in de pan.

  3. 3

    Kneus het citroengras en voeg dit toe aan de pan.

  4. 4

    Giet de kokosmelk en de bouillon erbij en laat het geheel pruttelen voor ongeveer een half uur.

  5. 5

    Voeg de mosselen toe en laat deze stomen tot ze allemaal geopend zijn.

  6. 6

    Haal het citroengras eruit als de mosselen klaar zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!