Tomaten Parelcouscous met Halloumi🍅🧀
Dit vegetarische gerecht is een heerlijke combinatie van groente met een sweet/salty smaak en een beetje spice van de chili. De halloumi wordt mooi karameliseren tot goudbruin, wat een extra smaakdimensie toevoegt aan dit gerecht.
Ingrediënten
-
100 gr.halloumi
-
150 gr.parelcouscous
-
1 elhoning
-
1 tlcrispy chili olie
-
50 gr.kalamata olijven
-
2 stukstenen knoflook
-
400 gr.tomaten uit blik
-
1 stukscourgette
-
1 stuksrode ui
Aan de slag
-
1
Snijd de ui en knoflook en fruit deze aan.
-
2
Snijd de courgette in blokjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook.
-
3
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
-
4
Kook de parelcouscous volgens de verpakking.
-
5
Voeg de tomaten toe aan de courgette.
-
6
Snijd de olijven klein en voeg deze toe.
-
7
Voeg de parelcouscous en olijven toe aan de pan.
-
8
Snijd de halloumi in stukjes en bak deze in een andere pan met olie.
-
9
Meng de honing en de chili olie en giet dit over de halloumi zodat het kan karameliseren.
-
10
Schep de parelcouscous op een bord, top met de halloumi en eventueel met balsamico glaze en cranberry's.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in