Tomatenorzo met Italiaans Kipgehaktballetje
Een perfect avondmaal dat gezond is en niet super lastig. Dit gerecht is een heerlijke combinatie van orzo, spinazie en zelfgemaakte kipgehaktballetjes, ideaal voor een smakelijke maaltijd die iedereen zal waarderen.
Ingrediënten
-
200 gr.orzo
-
200 gr.spinazie
-
400 gr.tomatenblokjes uit blik
-
100 gr.zongedroogde tomaten
-
4 elparmezaanse kaas
-
15 gr.basilicum
-
3 stuksknoflook
-
2 stukssjalotjes
-
300 gr.kipgehakt
-
1 elgedroogde oregano
Aan de slag
-
1
Doe het kipgehakt in een kom en voeg hierbij ongeveer 3 fijngesneden zongedroogde tomaatjes, basilicum, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, peper, zout, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas toe.
-
2
Kneed het gehakt en zet een half uur in de koelkast.
-
3
Zet bouillon op het vuur, snijd het uitje en de teen knoflook fijn en bak deze in de pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
-
4
Voeg de orzo bij de pan met de tomaten en blijf gedurende het koken bouillon toevoegen aan de pan.
-
5
Kneed het kippenmengsel tot stevige balletjes en bak deze voorzichtig in een pan met olie.
-
6
Breng de orzo verder op smaak met fijngesneden basilicum, zongedroogde tomaatjes en 2 eetlepels parmezaan. Wanneer de orzo bijna gaar is, voeg je de spinazie toe.
-
7
Serveer de orzo en top deze af met de zelfgemaakte kipgehaktballetjes.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in