Skip to content
Jente Een recept van Jente

Tomatenorzo met Italiaans Kipgehaktballetje

Een perfect avondmaal dat gezond is en niet super lastig. Dit gerecht is een heerlijke combinatie van orzo, spinazie en zelfgemaakte kipgehaktballetjes, ideaal voor een smakelijke maaltijd die iedereen zal waarderen.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Pasta
Gemiddeld
Eiwitrijk/Proteïne
Koken
Tomatenorzo met Italiaans Kipgehaktballetje

Ingrediënten

3 personen
  • 200 gr.
    orzo
  • 200 gr.
    spinazie
  • 400 gr.
    tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr.
    zongedroogde tomaten
  • 4 el
    parmezaanse kaas
  • 15 gr.
    basilicum
  • 3 stuks
    knoflook
  • 2 stuks
    sjalotjes
  • 300 gr.
    kipgehakt
  • 1 el
    gedroogde oregano

Aan de slag

  1. 1

    Doe het kipgehakt in een kom en voeg hierbij ongeveer 3 fijngesneden zongedroogde tomaatjes, basilicum, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, peper, zout, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas toe.

  2. 2

    Kneed het gehakt en zet een half uur in de koelkast.

  3. 3

    Zet bouillon op het vuur, snijd het uitje en de teen knoflook fijn en bak deze in de pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.

  4. 4

    Voeg de orzo bij de pan met de tomaten en blijf gedurende het koken bouillon toevoegen aan de pan.

  5. 5

    Kneed het kippenmengsel tot stevige balletjes en bak deze voorzichtig in een pan met olie.

  6. 6

    Breng de orzo verder op smaak met fijngesneden basilicum, zongedroogde tomaatjes en 2 eetlepels parmezaan. Wanneer de orzo bijna gaar is, voeg je de spinazie toe.

  7. 7

    Serveer de orzo en top deze af met de zelfgemaakte kipgehaktballetjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!