Skip to content
Jente Een recept van Jente

Tomatenpasta met Burrata en Kip🍝🍅🧀

Deze romige tomatenpasta met burrata en kip is een heerlijk gerecht dat vol zit met smaak en groenten. De combinatie van cherrytomaten, spinazie en de romige burrata maakt het een favoriet voor veel mensen. Perfect voor een gezellige maaltijd!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Pasta
Gemiddeld
Bakken, Koken
Tomatenpasta met Burrata en Kip🍝🍅🧀

Ingrediënten

3 personen
  • 250 gr.
    rigatoni
  • 250 gr.
    cherrytomaten
  • 200 gr.
    spinazie
  • 200 gr.
    kipfiletblokjes
  • 1 stuks
    grote sjalot
  • 2 stuks
    knoflooktenen
  • 1 stuks
    Burrata
  • 200 ml
    kookroom 7%
  • 70 ml
    tomatenpuree
  • 1 tl
    chilivlokken
  • 3 handje
    Parmezaan
  • 3 handje
    rucola
  • 15 gr.
    basilicumblaadjes

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de sjalot, knoflook en de cherrytomaten door de helft.

  2. 2

    Bak eerst de sjalot en knoflook, voeg de tomatenpuree toe en vervolgens ook de cherrytomaten.

  3. 3

    Bak in een aparte pan de kipfiletblokjes mals en breng op smaak met peper, zout, kipkruiden en Italiaanse kruiden.

  4. 4

    Kook de rigatoni en breng de tomatensaus op smaak met paprikapoeder, peper, zout, Italiaanse kruiden en chilivlokken. Voeg de kookroom toe aan de saus.

  5. 5

    Als de saus te droog wordt, voeg dan wat pastawater toe. Laat de spinazie er nu in slinken.

  6. 6

    Doe de pasta bij de tomatensaus en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel nog verder op smaak.

  7. 7

    Serveer de pasta op een bord en top af met de kipfiletblokjes, verdeel de burrata erover en voeg eventueel nog wat chilivlokken en zout toe.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!