Skip to content
Jente Een recept van Jente

Tonijn Pasta🍝🥫

Deze tonijn pasta is een snelle en eiwitrijke maaltijd die binnen een kwartier op tafel staat. Met eenvoudige ingrediënten zoals tonijn, courgette en olijven, is het een smakelijke optie voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Pasta
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Koken
Tonijn Pasta🍝🥫

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr.
    fusilli
  • 220 gr.
    tonijn uit blik op waterbasis
  • 30 gr.
    kappertjes
  • 50 gr.
    zwarte olijven plakjes
  • 2 stuks
    sjalootten
  • 3 stuks
    teentjes knoflook
  • 400 gr.
    tomatenblokjes in blik
  • 1 stuks
    courgette
  • 70 gr.
    tomatenpuree
  • 40 gr.
    geraspte grana padano
  • 1 handje
    rucola
  • 1 snufje
    paprikapoeder
  • 1 snufje
    chilivlokken
  • 1 snufje
    Italiaanse kruiden

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de sjalotten, knoflook en courgette.

  2. 2

    Fruit de sjalotten en knoflook aan in een pan.

  3. 3

    Voeg de courgetteblokjes toe en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden.

  4. 4

    Voeg de tomatenpuree toe en breng de pasta aan de kook.

  5. 5

    Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en tonijn toe.

  6. 6

    Breng de saus verder op smaak met kruiden en voeg chilivlokken toe naar smaak.

  7. 7

    Wanneer de saus droger wordt, voeg dan wat pasta water toe.

  8. 8

    Voeg de pasta en de kaas toe aan de saus.

  9. 9

    Serveer de pasta met wat rucola.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!