Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Traditioneel Vlaaideeg

Maak een heerlijk traditioneel vlaaideeg voor een ronde vorm van 30 cm. Perfect voor het bakken van een authentieke vlaai.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Gebak
Makkelijk
Oven
Traditioneel Vlaaideeg

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gr.
    broodmix
  • 20 gr.
    gesmolten boter
  • 20 gr.
    suiker
  • 2 gr.
    zout
  • 1 stuks
    eidooier
  • 100 ml
    lauwwarme melk
  • 3.5 gr.
    instant gist

Aan de slag

  1. 1

    Warm de melk iets op en los de gist hierin op.

  2. 2

    Zeef de bloem boven een kom, maak een kuiltje en voeg de andere ingrediënten toe.

  3. 3

    Meng alles goed en kneed tot een soepel deeg.

  4. 4

    Laat het deeg afgedekt met een theedoek of plastic op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.

  5. 5

    Kneed het deeg opnieuw en sla het plat op een bestoven werkplek.

  6. 6

    Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg deze in de ingevette en bestoven vorm.

  7. 7

    Prik met een vork in de bodem.

  8. 8

    Bak in een oven met onderwarmte op 180 graden ongeveer 30 minuten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!