
Traditionele Kniepertjes
Heerlijke dunne wafeltjes, typisch voor de feestdagen, met een vleugje anijs en kaneel.

Ingrediënten
-
250 gr.gezeefde bloem
-
150 mlwater
-
200 gr.basterdsuiker
-
125 gr.boter
-
1 stuksei
-
1 tlanijszaad of poeder
-
1 stukszakje vanillesuiker
-
1 tlkaneel
Aan de slag
-
1
Kook het water met de basterdsuiker op.
-
2
Haal van het vuur en los de boter erin op.
-
3
Zeef de bloem met de kruiden.
-
4
Voeg het losgeklopte ei toe en geleidelijk de water-boter massa.
-
5
Mix tot een glad beslag en laat afgedekt in de koelkast goed koud worden.
-
6
Verhit en vet het wafelijzer in.
-
7
Leg een balletje deeg in het midden en bak in ongeveer 1 minuut de wafel.
-
8
Rol direct om een stok en laat afkoelen. Vullen vlak voor gebruik.
Foto's van Traditionele Kniepertjes
Er zijn nog geen foto's gedeeld voor dit recept. Wees de eerste!
Deel een foto van jouw versie!
Maak een gratis account aan om foto's te delen
Al een account? Log hier in