Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Traditionele Kniepertjes

Heerlijke dunne wafeltjes, typisch voor de feestdagen, met een vleugje anijs en kaneel.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Gebak
Makkelijk
Bakken
Traditionele Kniepertjes

Ingrediënten

4 personen
  • 250 gr.
    gezeefde bloem
  • 150 ml
    water
  • 200 gr.
    basterdsuiker
  • 125 gr.
    boter
  • 1 stuks
    ei
  • 1 tl
    anijszaad of poeder
  • 1 stuks
    zakje vanillesuiker
  • 1 tl
    kaneel

Aan de slag

  1. 1

    Kook het water met de basterdsuiker op.

  2. 2

    Haal van het vuur en los de boter erin op.

  3. 3

    Zeef de bloem met de kruiden.

  4. 4

    Voeg het losgeklopte ei toe en geleidelijk de water-boter massa.

  5. 5

    Mix tot een glad beslag en laat afgedekt in de koelkast goed koud worden.

  6. 6

    Verhit en vet het wafelijzer in.

  7. 7

    Leg een balletje deeg in het midden en bak in ongeveer 1 minuut de wafel.

  8. 8

    Rol direct om een stok en laat afkoelen. Vullen vlak voor gebruik.

Foto's van Traditionele Kniepertjes

Er zijn nog geen foto's gedeeld voor dit recept. Wees de eerste!