Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Traditionele Pepernoten

Heerlijke traditionele pepernoten, perfect voor de feestdagen. Deze kleine, kruidige koekjes zijn een favoriet tijdens Sinterklaas.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 15 min
Gebak
Makkelijk
Oven
Traditionele Pepernoten

Ingrediënten

4 personen
  • 250 gr.
    bloem
  • 3 gr.
    bakpoeder
  • 125 gr.
    boter
  • 125 gr.
    bruine basterdsuiker
  • 50 gr.
    schenkstroop
  • 5 gr.
    kaneel
  • 2 gr.
    kruidnagelpoeder
  • 1 gr.
    gemberpoeder
  • 2 gr.
    kardemom
  • 3 gr.
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Smelt de boter, suiker, zout en schenkstroop al roerend tot 45 graden.

  2. 2

    Voeg geleidelijk de gezeefde bloem, bakpoeder en kruiden toe tot een stevige massa.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een lap van 1 cm dik.

  4. 4

    Steek met bijvoorbeeld een appelboor kleine ronde bolletjes uit.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  6. 6

    Bak de pepernoten 15 minuten op bakpapier in het midden van de oven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!