Tropische Tonijnsalade met Wakamé
Een verfrissend voorgerecht met tropische smaken, perfect voor een zomerse dag. Deze salade combineert verse tonijn met knapperige groenten en een pittige dressing.
Ingrediënten
-
2 stuksgele courgettes
-
16 stengelkaylan of verse knoflook
-
2 stuksbosuitjes
-
8 stukstomaten
-
400 gr.wakamé salade
-
2 stukslimoenen
-
1 stukskokosnoot
-
600 gr.verse tonijn
-
3 elJapanse sojasaus
-
paar druppelssesamolie
-
1 tlwasabi
-
1 elhoning
-
1 scheutjeolijfolie
-
naar smaakzout en peper
Aan de slag
-
1
Snijd de courgettes en knoflookstengels in stukken, kook ze beetgaar, koel ze af in ijswater en laat ze uitlekken.
-
2
Kraak de kokosnoot, schil deze en snijd in dunne reepjes. Snijd de tonijn dun en de bosuitjes fijn.
-
3
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Meng alle groenten en kokosnoot in een kom.
-
4
Houd de tonijn en de fijn gesneden rode peper apart.
-
5
Voor de dressing: pers de limoenen uit, voeg de sojasaus, sesamolie, wasabi, honing, zout en peper toe. Meng goed en klop langzaam de olijfolie erdoor.
-
6
Meng de dressing door de groenten.
-
7
Opmaak: leg eerst wat zeewier op een bord, vervolgens de groenten en tonijn, en daarbovenop weer wat zeewier. Strooi de rode peper eromheen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in