Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Tropische Tonijnsalade met Wakamé

Een verfrissend voorgerecht met tropische smaken, perfect voor een zomerse dag. Deze salade combineert verse tonijn met knapperige groenten en een pittige dressing.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 10 min
Salade
Gemiddeld
Koken
Tropische Tonijnsalade met Wakamé

Ingrediënten

8 personen
  • 2 stuks
    gele courgettes
  • 16 stengel
    kaylan of verse knoflook
  • 2 stuks
    bosuitjes
  • 8 stuks
    tomaten
  • 400 gr.
    wakamé salade
  • 2 stuks
    limoenen
  • 1 stuks
    kokosnoot
  • 600 gr.
    verse tonijn
  • 3 el
    Japanse sojasaus
  • paar druppels
    sesamolie
  • 1 tl
    wasabi
  • 1 el
    honing
  • 1 scheutje
    olijfolie
  • naar smaak
    zout en peper

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de courgettes en knoflookstengels in stukken, kook ze beetgaar, koel ze af in ijswater en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Kraak de kokosnoot, schil deze en snijd in dunne reepjes. Snijd de tonijn dun en de bosuitjes fijn.

  3. 3

    Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Meng alle groenten en kokosnoot in een kom.

  4. 4

    Houd de tonijn en de fijn gesneden rode peper apart.

  5. 5

    Voor de dressing: pers de limoenen uit, voeg de sojasaus, sesamolie, wasabi, honing, zout en peper toe. Meng goed en klop langzaam de olijfolie erdoor.

  6. 6

    Meng de dressing door de groenten.

  7. 7

    Opmaak: leg eerst wat zeewier op een bord, vervolgens de groenten en tonijn, en daarbovenop weer wat zeewier. Strooi de rode peper eromheen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!