Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Tteokbokki met bulgogi gehakt

Deze Tteokbokki is een Koreaanse klassieker zonder pittigheid, met een rijke, zoet-hartige saus, sappig rul gehakt en chewy rijstcakes. Het gerecht is eenvoudig te maken in één pan en perfect voor een snelle maaltijd.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Bowl
Makkelijk
Koken, Roerbakken/wokken
Tteokbokki met bulgogi gehakt

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gr.
    Koreaanse rijstcakes (tteok)
  • 200 gr.
    gehakt
  • 2 stuks
    lente-uitjes
  • 5 gr.
    bieslook
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 2 tl
    bruine suiker
  • 4 el
    bulgogi-saus
  • 2 tl
    bouillonpoeder
  • 275 ml
    water
  • 1 tl
    sesamzaadjes

Aan de slag

  1. 1

    Week de rijstcakes in een kom koud water terwijl je de rest voorbereidt.

  2. 2

    Snijd de lente-ui in ringetjes, de bieslook fijn, en hak de knoflook klein.

  3. 3

    Bak het gehakt rul en goudbruin.

  4. 4

    Voeg knoflook, lente-ui en bieslook toe en bak nog 1 minuut mee.

  5. 5

    Doe de bruine suiker, bouillonpoeder en bulgogi-saus erbij. Roer goed zodat alles mooi mengt.

  6. 6

    Schenk het water erbij en roer nogmaals goed door.

  7. 7

    Giet de rijstcakes af en voeg ze toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 7 minuten zachtjes pruttelen. Blijf regelmatig roeren zodat er niks aankoekt.

  8. 8

    Laat de saus indikken tot de gewenste structuur: smeuïg of een beetje nat.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!