Tteokbokki met bulgogi gehakt
Deze Tteokbokki is een Koreaanse klassieker zonder pittigheid, met een rijke, zoet-hartige saus, sappig rul gehakt en chewy rijstcakes. Het gerecht is eenvoudig te maken in één pan en perfect voor een snelle maaltijd.
Ingrediënten
-
200 gr.Koreaanse rijstcakes (tteok)
-
200 gr.gehakt
-
2 stukslente-uitjes
-
5 gr.bieslook
-
2 stuksteentjes knoflook
-
2 tlbruine suiker
-
4 elbulgogi-saus
-
2 tlbouillonpoeder
-
275 mlwater
-
1 tlsesamzaadjes
Aan de slag
-
1
Week de rijstcakes in een kom koud water terwijl je de rest voorbereidt.
-
2
Snijd de lente-ui in ringetjes, de bieslook fijn, en hak de knoflook klein.
-
3
Bak het gehakt rul en goudbruin.
-
4
Voeg knoflook, lente-ui en bieslook toe en bak nog 1 minuut mee.
-
5
Doe de bruine suiker, bouillonpoeder en bulgogi-saus erbij. Roer goed zodat alles mooi mengt.
-
6
Schenk het water erbij en roer nogmaals goed door.
-
7
Giet de rijstcakes af en voeg ze toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 7 minuten zachtjes pruttelen. Blijf regelmatig roeren zodat er niks aankoekt.
-
8
Laat de saus indikken tot de gewenste structuur: smeuïg of een beetje nat.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in