Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Tuinbonen met Morilles

Een verfijnd gerecht van tuinbonen met morilles, perfect als bijgerecht. De morilles en sjalot worden gebakken in boter en gecombineerd met tuinbonen, fond en bonenkruid voor een rijke smaak.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
Gerecht
Makkelijk
Blancheren, Stoven
Tuinbonen met Morilles

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    tuinbonen
  • 25 gr.
    verse morilles
  • 0.5 stuks
    sjalot
  • 25 gr.
    boter
  • 1.5 el
    gevogeltefond of paddestoelfond
  • 0.5 tl
    bonenkruid

Aan de slag

  1. 1

    Dop de tuinbonen en blancheer ze 3-4 minuten. Stort ze in een vergiet en dop ze dubbel.

  2. 2

    Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de morilles en sjalot.

  3. 3

    Voeg na 2 minuten de tuinbonen, fond en bonenkruid toe en laat 2-3 minuten stoven.

  4. 4

    Maak het gerecht af met de rest van de boter, versgemalen peper en zout.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!