Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Tuinbonen met Pecorino en Munt

Een frisse en smaakvolle salade van tuinbonen met pecorino kaas en munt, perfect als bijgerecht.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
Salade
Makkelijk
Vegetarisch
Koken
Tuinbonen met Pecorino en Munt

Ingrediënten

6 personen
  • 2500 gr.
    tuinbonen
  • 0.5 stuks
    citroen
  • 100 ml
    olijfolie
  • 1 teen
    knoflook
  • 150 gr.
    jonge pecorino
  • 15 blaadjes
    munt
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper

Aan de slag

  1. 1

    Dop de tuinbonen en kook ze in een bodempje water zonder zout halfgaar in ongeveer 6 minuten.

  2. 2

    Dubbeldop de tuinbonen door een snee te maken in het vel en de massa eruit te drukken.

  3. 3

    Boen de citroen schoon en verwarm de olijfolie met een flinke schijf citroen tot net warm.

  4. 4

    Wrijf een kom in met de knoflook.

  5. 5

    Als de tuinbonen gaar zijn, giet ze af en meng ze in de kom met de olie.

  6. 6

    Breng op smaak met peper en zout en voeg de blokjes pecorino en gescheurde muntblaadjes toe.

  7. 7

    Serveer direct.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!