Tuinbonen met Pecorino en Munt
Een frisse en smaakvolle salade van tuinbonen met pecorino kaas en munt, perfect als bijgerecht.
Ingrediënten
-
2500 gr.tuinbonen
-
0.5 stukscitroen
-
100 mlolijfolie
-
1 teenknoflook
-
150 gr.jonge pecorino
-
15 blaadjesmunt
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
Aan de slag
-
1
Dop de tuinbonen en kook ze in een bodempje water zonder zout halfgaar in ongeveer 6 minuten.
-
2
Dubbeldop de tuinbonen door een snee te maken in het vel en de massa eruit te drukken.
-
3
Boen de citroen schoon en verwarm de olijfolie met een flinke schijf citroen tot net warm.
-
4
Wrijf een kom in met de knoflook.
-
5
Als de tuinbonen gaar zijn, giet ze af en meng ze in de kom met de olie.
-
6
Breng op smaak met peper en zout en voeg de blokjes pecorino en gescheurde muntblaadjes toe.
-
7
Serveer direct.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in