Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Uienmousseline met Basilicumolie

Een romige uienmousseline geserveerd met zelfgemaakte basilicumolie. Perfect als smaakvolle toevoeging bij gerechten of als dip.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Saus/dressing
Gemiddeld
Blancheren, Fruiten
Uienmousseline met Basilicumolie

Ingrediënten

4 personen
  • 40 gr.
    ongezouten boter
  • 250 gr.
    grof gesneden uien
  • 250 ml
    gevogeltefond
  • 200 ml
    ongezoete slagroom
  • 1 bos
    basilicum (20 gram blaadjes)
  • 100 ml
    goede olijfolie
  • 1 snufje
    zeezout
  • naar smaak
    peper en zout
  • naar smaak
    versgeraspte nootmuskaat

Aan de slag

  1. 1

    Smelt de boter in een pan zonder deze bruin te laten worden.

  2. 2

    Fruit de uien zachtjes in de boter, zonder ze bruin te laten worden.

  3. 3

    Voeg de fond en slagroom toe en laat op zacht vuur inkoken tot de helft van de massa.

  4. 4

    Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Blancheer de basilicum kort in kokend water en koel direct terug in ijswater.

  6. 6

    Snijd de geblancheerde basilicum fijn en pureer met de helft van de olijfolie en een snufje zout.

  7. 7

    Voeg de rest van de olijfolie toe en laat de olie 2-3 dagen trekken voor gebruik.

  8. 8

    Vul een glaasje met de uienmousseline en besprenkel met basilicumolie. Serveer eventueel met garnalen in tempurabeslag.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!