Uienmousseline met Basilicumolie
Een romige uienmousseline geserveerd met zelfgemaakte basilicumolie. Perfect als smaakvolle toevoeging bij gerechten of als dip.
Ingrediënten
-
40 gr.ongezouten boter
-
250 gr.grof gesneden uien
-
250 mlgevogeltefond
-
200 mlongezoete slagroom
-
1 bosbasilicum (20 gram blaadjes)
-
100 mlgoede olijfolie
-
1 snufjezeezout
-
naar smaakpeper en zout
-
naar smaakversgeraspte nootmuskaat
Aan de slag
-
1
Smelt de boter in een pan zonder deze bruin te laten worden.
-
2
Fruit de uien zachtjes in de boter, zonder ze bruin te laten worden.
-
3
Voeg de fond en slagroom toe en laat op zacht vuur inkoken tot de helft van de massa.
-
4
Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Blancheer de basilicum kort in kokend water en koel direct terug in ijswater.
-
6
Snijd de geblancheerde basilicum fijn en pureer met de helft van de olijfolie en een snufje zout.
-
7
Voeg de rest van de olijfolie toe en laat de olie 2-3 dagen trekken voor gebruik.
-
8
Vul een glaasje met de uienmousseline en besprenkel met basilicumolie. Serveer eventueel met garnalen in tempurabeslag.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in