Skip to content
Jessica Andriessen Een recept van Jessica Andriessen

Uiensoep

Deze uiensoep is een heerlijke en hartverwarmende klassieker, perfect voor koude dagen. De uien worden langzaam gekaramelliseerd in roomboter, wat zorgt voor een rijke, zoete smaak. Samen met de Gruyère kaas op geroosterd brood vormt het een perfecte combinatie. Serveer de soep met een takje verse tijm voor een extra smaakdimensie.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min
Soep
Gemiddeld
Grillen, Koken
Uiensoep

Ingrediënten

6 personen
  • 1500 gr.
    ui
  • 75 gr.
    roomboter
  • 2 el
    bloem
  • 3 tl
    bruine basterdsuiker
  • 2 el
    gedroogde tijm
  • 500 ml
    runderfond
  • 1000 ml
    water
  • 6 stuks
    groentebouillonblokjes
  • 2 stuks
    laurierblaadjes
  • 2 el
    rode wijnazijn
  • 200 gr.
    geraspte Gruyère kaas
  • 6 stuks
    geroosterde broodjes
  • 4 teen
    gehakte knoflook

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de uien in halve ringen.

  2. 2

    Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en karamelliseer de uien en gehakte knoflook zachtjes in ongeveer 30 minuten. Schep regelmatig om.

  3. 3

    Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.

  4. 4

    Giet het water, de fond, de rode wijnazijn, de tijm, de laurierblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes in de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.

  5. 5

    Bestrooi de broodjes lekker gul met de Gruyère en grill de kaas even onder de grill.

  6. 6

    Serveer de soep in kommen met de broodjes op de soep en top eventueel af met wat verse tijm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!