Verfrissende Komkommergelei en Soep
Een lichte en verfrissende combinatie van komkommergelei en soep, perfect als voorgerecht. De gelei en soep worden op smaak gebracht met sushi azijn en suiker, en geserveerd met een salade van Noordzeekrabvlees, Granny Smith appel en Japanse mayonaise.
Ingrediënten
-
2 dlkomkommervocht
-
1 gr.agar agar
-
50 gr.room
-
2.5 gr.agar agar
-
1 stuksGranny Smith appel
-
1 scheutjesushi azijn
-
1 snufjesuiker
-
1 snufjezout
Aan de slag
-
1
Pureer de komkommer en gebruik 2 dl van het vocht. Breng op smaak met sushi azijn en suiker.
-
2
Roer er 1 gram agar agar door en breng al roerend aan de kook. Laat afkoelen tot een licht gebonden soep.
-
3
Voor de gelei: Breng 2 dl komkommervocht op smaak met wat suiker en zout. Voeg 50 gram room en 2,5 gram agar agar toe.
-
4
Breng aan de kook en laat afkoelen in de gewenste vorm, bijvoorbeeld in worstzakjes.
-
5
Serveer met een salade van Noordzeekrabvlees, Granny Smith appel en Japanse mayonaise. Decoreer met gemarineerde radijsschijfjes en gedroogd eiwit met noripoeder of brickdeeg met nori, afgebakken op 160 graden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in