Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Verfrissende Komkommergelei en Soep

Een lichte en verfrissende combinatie van komkommergelei en soep, perfect als voorgerecht. De gelei en soep worden op smaak gebracht met sushi azijn en suiker, en geserveerd met een salade van Noordzeekrabvlees, Granny Smith appel en Japanse mayonaise.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 15 min
Soep
Gemiddeld
Koken
Verfrissende Komkommergelei en Soep

Ingrediënten

4 personen
  • 2 dl
    komkommervocht
  • 1 gr.
    agar agar
  • 50 gr.
    room
  • 2.5 gr.
    agar agar
  • 1 stuks
    Granny Smith appel
  • 1 scheutje
    sushi azijn
  • 1 snufje
    suiker
  • 1 snufje
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Pureer de komkommer en gebruik 2 dl van het vocht. Breng op smaak met sushi azijn en suiker.

  2. 2

    Roer er 1 gram agar agar door en breng al roerend aan de kook. Laat afkoelen tot een licht gebonden soep.

  3. 3

    Voor de gelei: Breng 2 dl komkommervocht op smaak met wat suiker en zout. Voeg 50 gram room en 2,5 gram agar agar toe.

  4. 4

    Breng aan de kook en laat afkoelen in de gewenste vorm, bijvoorbeeld in worstzakjes.

  5. 5

    Serveer met een salade van Noordzeekrabvlees, Granny Smith appel en Japanse mayonaise. Decoreer met gemarineerde radijsschijfjes en gedroogd eiwit met noripoeder of brickdeeg met nori, afgebakken op 160 graden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!