Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Verfrissende Schaaldiersalade

Een heerlijke en lichte salade met rivierkreeft, Hollandse garnalen en inktvis, perfect voor een zomerse lunch of als voorgerecht.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
Salade
Makkelijk
Verfrissende Schaaldiersalade

Ingrediënten

12 personen
  • 125 gr.
    rivierkreeft
  • 125 gr.
    Hollandse garnalen
  • 150 gr.
    gekookte inktvis
  • 2 stuks
    sjalotten, fijngesneden
  • 3 el
    gehakte peterselie
  • 1 stuks
    grote rijpe tomaat, ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden
  • 3 el
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1 el
    pernod
  • 1 el
    tomatenketchup
  • 1 stuks
    citroen, rasp voor garnering
  • 1 stuks
    citroen, sap
  • naar smaak
    versgemalen peper

Aan de slag

  1. 1

    Meng de rivierkreeft, garnalen, inktvis, sjalot, tomaat en peterselie in een kom.

  2. 2

    Maak de saus door de mayonaise, crème fraîche, pernod en tomatenketchup te mengen. Breng op smaak met versgemalen peper.

  3. 3

    Schep de schaaldierensalade in een glaasje, voeg een dot saus toe en garneer met citroenrasp.

  4. 4

    Serveer de salade met een geroosterde broodstengel.

Foto's van Verfrissende Schaaldiersalade

Er zijn nog geen foto's gedeeld voor dit recept. Wees de eerste!