Verfrissende Tabouleh Salade
Een heerlijke en frisse tabouleh salade, perfect als bijgerecht voor een zomerse maaltijd. Deze salade combineert couscous of bulgur met tomaten, rode ui, peterselie en munt, en wordt op smaak gebracht met citroensap en olijfolie.
Ingrediënten
-
500 gr.couscous of bulgur
-
800 gr.gepelde tomaten (uitlekgewicht 480 gr.)
-
2 stuksrode uien, klein gesneden
-
1 bosbladpeterselie
-
0.5 bosmunt
-
naar smaakpeper en zout
-
0.5 stukscitroen, sap
-
5 elolijfolie
-
250 mlkippenbouillon of lamsbouillon
-
24 stuksgamba's, maat 13/15 easy-peel
-
naar smaakknoflookolie of olijfolie met geperste knoflook
-
naar smaakscheutje pernod of ouzo
Aan de slag
-
1
Meng de couscous of bulgur met de gepelde tomaten, rode uien, bladpeterselie en munt.
-
2
Voeg peper en zout naar smaak toe, samen met het sap van een halve citroen en de olijfolie.
-
3
Giet de kippenbouillon of lamsbouillon over het mengsel en laat het een nacht trekken in de koelkast.
-
4
Snijd de gamba's aan de rugzijde 2-3 cm in en bak ze in knoflookolie of olijfolie met geperste knoflook, voeg peper en een scheutje pernod of ouzo toe.
-
5
Serveer de tabouleh salade als bijgerecht, eventueel met de gebakken gamba's.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in