Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Verfrissende Tabouleh Salade

Een heerlijke en frisse tabouleh salade, perfect als bijgerecht voor een zomerse maaltijd. Deze salade combineert couscous of bulgur met tomaten, rode ui, peterselie en munt, en wordt op smaak gebracht met citroensap en olijfolie.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 720 min
Salade
Makkelijk
Koken
Verfrissende Tabouleh Salade

Ingrediënten

8 personen
  • 500 gr.
    couscous of bulgur
  • 800 gr.
    gepelde tomaten (uitlekgewicht 480 gr.)
  • 2 stuks
    rode uien, klein gesneden
  • 1 bos
    bladpeterselie
  • 0.5 bos
    munt
  • naar smaak
    peper en zout
  • 0.5 stuks
    citroen, sap
  • 5 el
    olijfolie
  • 250 ml
    kippenbouillon of lamsbouillon
  • 24 stuks
    gamba's, maat 13/15 easy-peel
  • naar smaak
    knoflookolie of olijfolie met geperste knoflook
  • naar smaak
    scheutje pernod of ouzo

Aan de slag

  1. 1

    Meng de couscous of bulgur met de gepelde tomaten, rode uien, bladpeterselie en munt.

  2. 2

    Voeg peper en zout naar smaak toe, samen met het sap van een halve citroen en de olijfolie.

  3. 3

    Giet de kippenbouillon of lamsbouillon over het mengsel en laat het een nacht trekken in de koelkast.

  4. 4

    Snijd de gamba's aan de rugzijde 2-3 cm in en bak ze in knoflookolie of olijfolie met geperste knoflook, voeg peper en een scheutje pernod of ouzo toe.

  5. 5

    Serveer de tabouleh salade als bijgerecht, eventueel met de gebakken gamba's.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!