Verse pasta met kip en groene asperges
Een heerlijk gerecht van zelfgemaakte verse pasta met gemarineerde kipkarbonades en gegrilde groene asperges. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie. De combinatie van smaken en texturen maakt dit gerecht bijzonder en smaakvol.
Ingrediënten
-
4 stukskipkarbonades
-
25 mlsinaasappel-olijfolie
-
1 tlbasilicum (gedroogd)
-
1 tltijm
-
1 tlrozemarijn
-
1 tloregano
-
1 tlsalie
-
naar smaakzeezout
-
400 gr.bloem (type 00)
-
4 stukseieren
-
1 snufjezout
-
25 mlneutrale olie (bijv. zonnebloem)
-
25 mlolijfolie met pittige kruiden
-
1 stuksgroene asperges
Aan de slag
-
1
Was de kip goed en dep droog.
-
2
Meng de sinaasappel-olijfolie met alle kruiden en een snuf zeezout.
-
3
Wrijf de kip grondig in met deze marinade.
-
4
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast (liefst afgedekt).
-
5
Strooi de bloem op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden.
-
6
Breek de eieren in het kuiltje, voeg het snufje zout, de neutrale olie en de pittige kruidenolie toe.
-
7
Kneed het geheel tot een soepel deeg (ongeveer 10 minuten).
-
8
Wikkel het deeg in folie en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur.
-
9
Haal het daarna minstens 4 keer door de pastamachine, telkens iets dunner.
-
10
Snijd de pasta in dunne repen (tagliatellebreedte).
-
11
Laat de pasta 7 minuten drogen op een schone theedoek.
-
12
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
13
Bak de kipkarbonades 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
-
14
Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges (ongeveer 2 cm).
-
15
Verhit een grillpan goed heet.
-
16
Grill de asperges 5–7 minuten tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
-
17
Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook.
-
18
Kook de verse pasta in 2–3 minuten beetgaar.
-
19
Giet af en meng direct met een scheut van de overgebleven olijfolie.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in