Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Vlierbloesem Panna Cotta met Thee

Een verfijnde panna cotta met de delicate smaak van vlierbloesem en thee, geserveerd met een fruitige topping van abrikozen en bramen.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 15 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken
Vlierbloesem Panna Cotta met Thee

Ingrediënten

4 personen
  • 340 gr.
    slagroom
  • 50 ml
    vlierbloesemsiroop
  • 110 gr.
    suiker
  • 2 el
    theeblaadjes
  • 400 gr.
    abrikozen
  • 1 handje
    bramen
  • 2 el
    honing

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de slagroom, vlierbloesemsiroop, suiker en theeblaadjes tot de suiker is opgelost. Hoe langzamer je verwarmt, hoe sterker de theesmaak.

  2. 2

    Zeef de thee eruit en los de geweekte gelatine op in de hete vloeistof.

  3. 3

    Roer de yoghurt erdoor en giet het mengsel in vormpjes. Laat het 12 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Voor de topping: giet hete thee over de abrikozen en bramen, laat staan en giet af na afkoelen. Pureer de vruchten in een blender en breng op smaak met honing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!