Vlinderkoekjes (Palmier Koekjes)
Deze vlinderkoekjes, ook wel palmier koekjes genoemd, zijn heerlijk crispy en perfect voor bij de koffie of als traktatie. Ze zijn eenvoudig te maken met kant-en-klaar bladerdeeg en suiker, en zijn een leuke activiteit om samen met kinderen te bakken.
Ingrediënten
-
1 stukskant en klaar bladerdeeg
-
100 gr.fijne suiker
-
1 handjebloem voor het werkblad
Aan de slag
-
1
Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkblad.
-
2
Bestrooi het met de helft van de fijne suiker en druk het aan.
-
3
Draai de lap om en strooi de andere helft van de suiker eroverheen.
-
4
Druk de suiker aan met een deegroller.
-
5
Vouw het deeg vanaf de lange zijde aan beide kanten ongeveer 3 centimeter naar binnen.
-
6
Vouw vervolgens beide kanten naar het midden en vouw het geheel dubbel.
-
7
Laat het deeg eventueel in plastic folie in de koelkast rusten.
-
8
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
9
Snijd het gevouwen deeg in plakken van 1 centimeter dik.
-
10
Leg de plakjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat.
-
11
Bak de vlinderkoekjes 10 minuten, keer ze om en bak nog 5-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
12
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in