Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Volkoren Brooddeeg Basisrecept

Een eenvoudig en voedzaam basisrecept voor volkoren brooddeeg, perfect voor het maken van vers brood met een knapperige korst en zachte binnenkant.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Brood/sandwiches
Gemiddeld
Oven
Volkoren Brooddeeg Basisrecept

Ingrediënten

4 personen
  • 550 gr.
    volkoren meel
  • 330 ml
    warm water
  • 10 gr.
    zout
  • 10 gr.
    suiker
  • 25 gr.
    boter
  • 7 gr.
    gedroogde gist
  • 2 stuks
    vitamine C tabletten

Aan de slag

  1. 1

    Kneed alle ingrediënten tot een soepel en samenhangend deeg in 4-5 minuten. Trek het deeg veel uit elkaar zodat er lucht in komt.

  2. 2

    Voeg nu eventuele smaakstoffen, kruiden of vulling toe.

  3. 3

    Laat het deeg afgedekt onder plastic of een vochtige theedoek rusten op kamertemperatuur tot de massa verdubbeld is.

  4. 4

    Kneed het deeg opnieuw door het plat te slaan of te rollen, in drieën te vouwen en weer plat te slaan. Herhaal dit minstens 3 keer.

  5. 5

    Vorm het deeg door het op te rollen in de lengte of maak er een bol van en leg deze in een beboterde en bestoven vorm.

  6. 6

    Breng decoratie aan door het deeg te bestrijken met eigeel en zaad of pitten erop te strooien.

  7. 7

    Bak het brood ongeveer 25 minuten in het midden van de oven met onderwarmte op 200 graden Celsius.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!