Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Witlof met ham, kaas en kipfilet

Een heerlijke klassieke ovenschotel met romige witlof, krokante krieltjes en sappige kip — eenvoudig, snel en perfect voor doordeweeks!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Ovenschotel
Gemiddeld
Bakken, Koken...
Witlof met ham, kaas en kipfilet

Ingrediënten

4 personen
  • 8 stuks
    witlof
  • 8 stuks
    plakken ham
  • 8 stuks
    plakken kaas
  • 600 gr.
    krieltjes
  • 1 el
    olijfolie
  • 1 el
    Italiaanse kruiden
  • 600 gr.
    kipfilet
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 el
    olijfolie
  • 1 snufje
    zout
  • 1 snufje
    peper

Aan de slag

  1. 1

    Verwijder eventueel het harde kontje van de witlof en snijd een klein stukje van de onderkant af.

  2. 2

    Kook de witlof in een ruime pan met licht gezouten water 5–6 minuten beetgaar.

  3. 3

    Giet af en laat goed uitlekken (dep eventueel droog met keukenpapier).

  4. 4

    Wikkel elke stronk witlof in een plak ham en leg ze in een ovenschaal.

  5. 5

    Leg over elk rolletje een plak kaas.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte).

  7. 7

    Zet de ovenschaal met witlofrolletjes 10 minuten in de oven, totdat de kaas mooi gesmolten en licht goudbruin is.

  8. 8

    Kook de krieltjes 8 minuten voor in licht gezouten water.

  9. 9

    Giet af en laat even uitdampen.

  10. 10

    Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin en krokant.

  11. 11

    Breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel een snufje zout.

  12. 12

    Snijd de kip in stukjes of reepjes.

  13. 13

    Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.

  14. 14

    Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan.

  15. 15

    Bak de kip op middelhoog vuur in ongeveer 8–10 minuten goudbruin en gaar.

  16. 16

    Leg 2 witlofrolletjes per persoon op het bord.

  17. 17

    Schep er een portie krieltjes en gebakken kip naast.

  18. 18

    Serveer met een lepeltje mosterd of een frisse salade erbij!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!