Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Witlofsalade met Scampi en Truffel

Een verfijnde salade van witlof en appel, geserveerd met sappige scampi's en een vleugje truffeltapenade. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
Salade
Makkelijk
Bakken
Witlofsalade met Scampi en Truffel

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gr.
    witlof
  • 1 stuks
    granny smith appel
  • 16 stuks
    scampi
  • 2 el
    olijfolie
  • 40 gr.
    truffeltapenade
  • 1 el
    basilicumolie
  • 4 el
    citroensap
  • 2 el
    mosterd
  • 4 el
    honing

Aan de slag

  1. 1

    Maak eerst de dressing van citroensap, mosterd en honing. Pas de smaak aan naar wens.

  2. 2

    Snijd de witlof en appel in julienne en meng dit in een kom met de dressing. Zet koel weg.

  3. 3

    Snijd de schoongemaakte scampi's 2 cm in en bak ze kort aan beide zijden in olijfolie.

  4. 4

    Serveer de salade door een streep witlof/appel op een bord te leggen, daarop de scampi's en een beetje truffeltapenade. Garneer met wat druppels basilicumolie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!