Witlofsalade met Scampi en Truffel
Een verfijnde salade van witlof en appel, geserveerd met sappige scampi's en een vleugje truffeltapenade. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Ingrediënten
-
400 gr.witlof
-
1 stuksgranny smith appel
-
16 stuksscampi
-
2 elolijfolie
-
40 gr.truffeltapenade
-
1 elbasilicumolie
-
4 elcitroensap
-
2 elmosterd
-
4 elhoning
Aan de slag
-
1
Maak eerst de dressing van citroensap, mosterd en honing. Pas de smaak aan naar wens.
-
2
Snijd de witlof en appel in julienne en meng dit in een kom met de dressing. Zet koel weg.
-
3
Snijd de schoongemaakte scampi's 2 cm in en bak ze kort aan beide zijden in olijfolie.
-
4
Serveer de salade door een streep witlof/appel op een bord te leggen, daarop de scampi's en een beetje truffeltapenade. Garneer met wat druppels basilicumolie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in