Witte asperges met aardappels, ham, ei en botersaus
Dit gerecht combineert de delicate smaak van witte asperges met de hartige smaken van nieuwe aardappels, gegrilde beenham en een romige botersaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd met vrienden of familie. Serveer met een glas droge witte wijn voor een complete ervaring.
Ingrediënten
-
2000 gr.witte asperges
-
1000 gr.nieuwe aardappels
-
200 gr.gegrilde beenham
-
4 stukseieren
-
100 gr.ongezouten boter
-
1 snufjezeezout
Aan de slag
-
1
Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller, beginnend net onder het kopje naar beneden.
-
2
Snijd de houtachtige kontjes eraf (ongeveer 2 cm).
-
3
Controleer met je hand of de asperges rondom goed geschild zijn, zodat ze niet draderig worden na het koken.
-
4
Breng een ruime pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
-
5
Kook de asperges ongeveer 7 minuten.
-
6
Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het hete kookvocht met de deksel op de pan.
-
7
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
-
8
Kook ze in gezouten water in ongeveer 15–20 minuten gaar.
-
9
Giet af en laat ze even uitdampen.
-
10
Kook de eieren 8 minuten in kokend water.
-
11
Spoel ze koud af, pel ze en snijd elk ei in vier parten.
-
12
Snijd de boter in blokjes.
-
13
Smelt de boter op laag vuur tot ze volledig vloeibaar is, maar laat ze niet bruin worden.
-
14
Voeg een snufje zeezout toe en roer even door.
-
15
Leg de plakken beenham op het bord.
-
16
Verdeel de asperges en aardappels erover.
-
17
Garneer met de eierparten.
-
18
Giet de warme botersaus royaal over de asperges.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in