Wonton Soep met Spek en Garnalen
Een heerlijke Aziatische soep met zelfgemaakte wontons gevuld met spek en tijgergarnalen, geserveerd in een smaakvolle gevogeltebouillon.
Ingrediënten
-
20 stukswontonvellen
-
200 gr.speklap
-
200 gr.tijgergarnalen
-
1 stuksprei (alleen het witte gedeelte)
-
1 stuksui of lente-ui
-
1 elsesamolie
-
1 elrijstwijn
-
1 litergevogeltebouillon
-
1 cmverse gember
-
1 stukspaksoi
-
1 elpeper en zout
Aan de slag
-
1
Snijd de speklap en tijgergarnalen in kleine stukjes en meng met peper, zout, gember, het witte van de prei, ui of lente-ui, sesamolie en rijstwijn.
-
2
Vul de wontonvellen met het mengsel en vouw ze goed dicht.
-
3
Breng een pan met ruim kokend water en zout aan de kook. Voeg de wontons toe en kook ze tot ze na ongeveer 5 minuten boven komen drijven.
-
4
Verwarm de gevogeltebouillon met verse gember en een beetje sesamolie.
-
5
Snijd de paksoi en lente-ui fijn en verdeel over soepkommen. Giet de hete bouillon erover en voeg de gekookte wontons toe.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in