Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Wonton Soep met Spek en Garnalen

Een heerlijke Aziatische soep met zelfgemaakte wontons gevuld met spek en tijgergarnalen, geserveerd in een smaakvolle gevogeltebouillon.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 10 min
Soep
Gemiddeld
Koken
Wonton Soep met Spek en Garnalen

Ingrediënten

4 personen
  • 20 stuks
    wontonvellen
  • 200 gr.
    speklap
  • 200 gr.
    tijgergarnalen
  • 1 stuks
    prei (alleen het witte gedeelte)
  • 1 stuks
    ui of lente-ui
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    rijstwijn
  • 1 liter
    gevogeltebouillon
  • 1 cm
    verse gember
  • 1 stuks
    paksoi
  • 1 el
    peper en zout

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de speklap en tijgergarnalen in kleine stukjes en meng met peper, zout, gember, het witte van de prei, ui of lente-ui, sesamolie en rijstwijn.

  2. 2

    Vul de wontonvellen met het mengsel en vouw ze goed dicht.

  3. 3

    Breng een pan met ruim kokend water en zout aan de kook. Voeg de wontons toe en kook ze tot ze na ongeveer 5 minuten boven komen drijven.

  4. 4

    Verwarm de gevogeltebouillon met verse gember en een beetje sesamolie.

  5. 5

    Snijd de paksoi en lente-ui fijn en verdeel over soepkommen. Giet de hete bouillon erover en voeg de gekookte wontons toe.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!