Wraptaart met Gehakt en Groenten
Deze heerlijke wraptaart is gevuld met rundergehakt en kleurrijke groenten, perfect voor een gezellige maaltijd. De wraps kunnen zelfgemaakt zijn of kant-en-klaar, wat het recept flexibel maakt. De combinatie van kruiden en gesmolten kaas maakt het een smaakvol gerecht dat iedereen zal aanspreken.
Ingrediënten
-
200 gr.maismeel
-
150 mlwater
-
300 gr.rundergehakt
-
1 stukspaprika
-
1 stukszoete ui
-
1 stuksrode ui
-
1 teenverse knoflook
-
2 eltomatenpuree
-
2 eltomatenketchup
-
2 elcurry
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
-
1 tlMexicaanse kruidenmix
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlknoflookpoeder
-
75 gr.geraspte kaas
Aan de slag
-
1
Verhit een beetje olie in een koekenpan.
-
2
Voeg de paprika, uien en knoflook toe.
-
3
Bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
-
4
Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
-
5
Doe de tomatenpuree erbij en bak deze even kort mee (ongeveer 1 minuut).
-
6
Voeg de kruiden toe: zout, peper, Mexicaanse kruidenmix, paprikapoeder en knoflookpoeder.
-
7
Roer goed door en voeg vervolgens de ketchup toe.
-
8
Laat het geheel nog een paar minuten sudderen.
-
9
Meng het maismeel met water en kneed tot een soepel deeg.
-
10
Verdeel in bolletjes ter grootte van een golfbal.
-
11
Rol elk bolletje dun uit tussen twee velletjes bakpapier.
-
12
Bak de wraps in een droge koekenpan, kort aan beide kanten, tot ze licht kleuren.
-
13
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
14
Bekleed een springvorm of ovenschaal met bakpapier.
-
15
Leg een wrap op de bodem.
-
16
Smeer er een laag gehaktmengsel op.
-
17
Herhaal dit: wrap – gehakt – wrap – gehakt, tot de saus op is.
-
18
Eindig met een wrap bovenop en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
-
19
Bak de wraptaart in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
-
20
Laat de taart even afkoelen voor het aansnijden.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in