Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Zarzuela de Mariscos

Een heerlijke Spaanse zeevruchtenschotel met garnalen, mosselen, roodbaars en inktvis, verrijkt met een kruidige tomatenbouillon en knapperige amandel-broodkruim topping.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 40 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken, Oven
Zarzuela de Mariscos

Ingrediënten

8 personen
  • 16 stuks
    grote wilde garnalen
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 scheutje
    witte wijn
  • 2 stuks
    uien
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 2 teen
    knoflook
  • 1 scheutje
    cognac
  • 1 snufje
    chilipeper
  • 1 snufje
    saffraan
  • 4 stuks
    tomaten
  • 2 stuks
    laurierblad
  • 1 handje
    peterselie
  • 100 gr.
    broodkruim
  • 100 gr.
    amandelen
  • 24 stuks
    mosselen
  • 1 stuks
    roodbaarsfilet
  • 1 stuks
    inktvis
  • naar smaak
    peper en zout

Aan de slag

  1. 1

    Cutter de amandelen met het broodkruim heel fijn. Zet het op een siliconenmat in de oven op 180 graden hete lucht tot lichtbruine kleur (ongeveer 10 minuten). Zet apart.

  2. 2

    Maak de garnalen schoon. Verhit wat olijfolie en smoor de garnalenkoppen en schillen 10 minuten, blus af met witte wijn.

  3. 3

    Fruit ui en paprika in olie glazig, voeg de gehakte knoflook toe en iets chilipeper en saffraan. Blus af met cognac.

  4. 4

    Cutter de tomaten en voeg toe aan de ui-paprika massa. Voeg laurier toe en laat op laag vuur sudderen.

  5. 5

    Giet de garnaalbouillon door een zeef en druk de koppen goed uit met een lepel. Doe dit bij de sudderende tomaten. Voeg peterselie toe.

  6. 6

    Voeg na 10 minuten de mosselen toe aan de sudderende massa. Voeg na 5 minuten de gamba's en roodbaarsfilet stukjes toe. Voeg na 2 minuten de inktvisstukjes/ringen toe.

  7. 7

    Eventueel iets zout en peper uit de molen toevoegen. Opdienen door in een diep bord te schikken en strooi er het kruim over.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!