Skip to content

Zelf Gedroogde Tomaatjes

Zelf gedroogde tomaatjes zijn intens zoet en vol smaak. Door ze zelf te maken, geniet je van pure natuur zonder onnodige toevoegingen. Dit recept laat je zien hoe je eenvoudig heerlijke gedroogde tomaatjes kunt bereiden, perfect voor in salades, op brood of als snack.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 240 min
Gerecht
Gemiddeld
Zelf Gedroogde Tomaatjes

Ingrediënten

4 personen
  • 750 gr.
    zoete snoeptomaatjes
  • 75 ml
    olijfolie
  • 1 snufje
    grof zeezout
  • 1 handje
    verse of gedroogde oregano
  • 2 stuks
    knoflooktenen

Aan de slag

  1. 1

    Was en halveer de snoeptomaatjes.

  2. 2

    Bekleed een bakblik met bakpapier.

  3. 3

    Meng 75 ml olijfolie met een snuf grof zeezout en wat oregano.

  4. 4

    Wentel de gehalveerde tomaatjes door de marinade en laat ze uitlekken.

  5. 5

    Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op het bakpapier.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 60 graden Celsius.

  7. 7

    Laat de tomaatjes 3 tot 4 uur drogen tot ze verschrompeld maar nog iets zacht zijn.

  8. 8

    Maak een tweede marinade van olijfolie, oregano en gepelde knoflooktenen.

  9. 9

    Laat de gedroogde tomaatjes afkoelen.

  10. 10

    Vul schone weckpotten met de tomaatjes en giet de marinade erover.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!