Zelf Gedroogde Tomaatjes
Zelf gedroogde tomaatjes zijn intens zoet en vol smaak. Door ze zelf te maken, geniet je van pure natuur zonder onnodige toevoegingen. Dit recept laat je zien hoe je eenvoudig heerlijke gedroogde tomaatjes kunt bereiden, perfect voor in salades, op brood of als snack.
Ingrediënten
-
750 gr.zoete snoeptomaatjes
-
75 mlolijfolie
-
1 snufjegrof zeezout
-
1 handjeverse of gedroogde oregano
-
2 stuksknoflooktenen
Aan de slag
-
1
Was en halveer de snoeptomaatjes.
-
2
Bekleed een bakblik met bakpapier.
-
3
Meng 75 ml olijfolie met een snuf grof zeezout en wat oregano.
-
4
Wentel de gehalveerde tomaatjes door de marinade en laat ze uitlekken.
-
5
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op het bakpapier.
-
6
Verwarm de oven voor op 60 graden Celsius.
-
7
Laat de tomaatjes 3 tot 4 uur drogen tot ze verschrompeld maar nog iets zacht zijn.
-
8
Maak een tweede marinade van olijfolie, oregano en gepelde knoflooktenen.
-
9
Laat de gedroogde tomaatjes afkoelen.
-
10
Vul schone weckpotten met de tomaatjes en giet de marinade erover.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in