Zelfgemaakte Aioli
Een heerlijke, romige aioli gemaakt met verse knoflook en een vleugje mosterd. Perfect als dip of smaakmaker bij diverse gerechten.
Ingrediënten
-
1 stuksei
-
0.5 tlzout
-
1 elwitte wijnazijn
-
2 tlmosterd
-
1.5 teenknoflook
-
200 mlneutrale olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie)
-
1 scheutjeolijfolie
Aan de slag
-
1
Doe het ei, zout, witte wijnazijn, mosterd en knoflook in een hoge maatbeker.
-
2
Zet de staafmixer aan en giet geleidelijk de olie erbij terwijl je het mengsel omhoog trekt tot een dikke aioli ontstaat.
-
3
Voeg naar smaak een klein scheutje olijfolie toe.
-
4
Bewaar de aioli maximaal 2 dagen in de koelkast.
Foto's van Zelfgemaakte Aioli
Er zijn nog geen foto's gedeeld voor dit recept. Wees de eerste!
Deel een foto van jouw versie!
Maak een gratis account aan om foto's te delen
Al een account? Log hier in