Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Zelfgemaakte Aioli

Een heerlijke, romige aioli gemaakt met verse knoflook en een vleugje mosterd. Perfect als dip of smaakmaker bij diverse gerechten.

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 5 min
Saus/dressing
Makkelijk
Mengen
Zelfgemaakte Aioli

Ingrediënten

4 personen
  • 1 stuks
    ei
  • 0.5 tl
    zout
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • 2 tl
    mosterd
  • 1.5 teen
    knoflook
  • 200 ml
    neutrale olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie)
  • 1 scheutje
    olijfolie

Aan de slag

  1. 1

    Doe het ei, zout, witte wijnazijn, mosterd en knoflook in een hoge maatbeker.

  2. 2

    Zet de staafmixer aan en giet geleidelijk de olie erbij terwijl je het mengsel omhoog trekt tot een dikke aioli ontstaat.

  3. 3

    Voeg naar smaak een klein scheutje olijfolie toe.

  4. 4

    Bewaar de aioli maximaal 2 dagen in de koelkast.

Foto's van Zelfgemaakte Aioli

Er zijn nog geen foto's gedeeld voor dit recept. Wees de eerste!