Zelfgemaakte Aioli
Een heerlijke, romige aioli gemaakt met verse knoflook en een vleugje mosterd. Perfect als dip of smaakmaker bij diverse gerechten.
Ingrediënten
-
1 stuksei
-
0.5 tlzout
-
1 elwitte wijnazijn
-
2 tlmosterd
-
1.5 teenknoflook
-
200 mlneutrale olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie)
-
1 scheutjeolijfolie
Aan de slag
-
1
Doe het ei, zout, witte wijnazijn, mosterd en knoflook in een hoge maatbeker.
-
2
Zet de staafmixer aan en giet geleidelijk de olie erbij terwijl je het mengsel omhoog trekt tot een dikke aioli ontstaat.
-
3
Voeg naar smaak een klein scheutje olijfolie toe.
-
4
Bewaar de aioli maximaal 2 dagen in de koelkast.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in