Zelfgemaakte Shoarma met Huisgemaakte Friet
Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte shoarma, perfect gecombineerd met krokante friet, een pittige rode shoarmasaus en romige mayonaise. Dit gerecht is ideaal voor een gezellige avondmaaltijd en kan ook geserveerd worden in een pita of op een vers Turks broodje.
Ingrediënten
-
1 tlkerriepoeder
-
1 tlcayennepeper
-
1 tlkomijn
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 elolijfolie
-
200 gr.hamlap
-
1 stuksgrote of 2 kleine vastkokende aardappels
-
200 mlketchup
-
200 mlcurry
-
100 mlsweet chilisaus
-
1 tlsambal
-
1 stuksei
-
200 mlzonnebloemolie
-
1 tlmosterd
-
1 snufjezout
-
1 stukszoete ui
-
3 stukskastanjechampignons
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
-
1 elolijfolie of bakboter
Aan de slag
-
1
Meng alle ingrediënten voor de shoarmakruiden door elkaar.
-
2
Snijd de hamlap in dunne reepjes en meng ze met de kruidenmix.
-
3
Laat minimaal 30 minuten marineren (langer mag altijd).
-
4
Bak de shoarma in een scheutje olijfolie of bakboter tot het mooi bruin en gaar is.
-
5
Schil de aardappels en snijd ze eerst in plakken, daarna in frietrepen.
-
6
Dep de friet goed droog met keukenpapier.
-
7
Frituur de friet op 160°C tot ze zacht zijn maar nog niet bruin.
-
8
Laat de friet volledig afkoelen.
-
9
Frituur de friet op 180°C ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
10
Doe het ei, de mosterd, het zout en de zonnebloemolie in een hoge maatbeker.
-
11
Mix met een staafmixer tot het een dikke, romige massa is.
-
12
Bewaar de mayonaise koel tot gebruik.
-
13
Meng ketchup, curry, sweet chilisaus en sambal goed door elkaar.
-
14
Proef en pas eventueel de pit aan met wat extra sambal.
-
15
Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakjes.
-
16
Bak de groenten in olijfolie of bakboter tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
-
17
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in