Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Zelfgemaakte Shoarma met Huisgemaakte Friet

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte shoarma, perfect gecombineerd met krokante friet, een pittige rode shoarmasaus en romige mayonaise. Dit gerecht is ideaal voor een gezellige avondmaaltijd en kan ook geserveerd worden in een pita of op een vers Turks broodje.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 30 min
Brood/sandwiches
Gemiddeld
Frituren, Grillen
Zelfgemaakte Shoarma met Huisgemaakte Friet

Ingrediënten

2 personen
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    cayennepeper
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    knoflookpoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1 el
    olijfolie
  • 200 gr.
    hamlap
  • 1 stuks
    grote of 2 kleine vastkokende aardappels
  • 200 ml
    ketchup
  • 200 ml
    curry
  • 100 ml
    sweet chilisaus
  • 1 tl
    sambal
  • 1 stuks
    ei
  • 200 ml
    zonnebloemolie
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 snufje
    zout
  • 1 stuks
    zoete ui
  • 3 stuks
    kastanjechampignons
  • 1 snufje
    zout
  • 1 snufje
    peper
  • 1 el
    olijfolie of bakboter

Aan de slag

  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de shoarmakruiden door elkaar.

  2. 2

    Snijd de hamlap in dunne reepjes en meng ze met de kruidenmix.

  3. 3

    Laat minimaal 30 minuten marineren (langer mag altijd).

  4. 4

    Bak de shoarma in een scheutje olijfolie of bakboter tot het mooi bruin en gaar is.

  5. 5

    Schil de aardappels en snijd ze eerst in plakken, daarna in frietrepen.

  6. 6

    Dep de friet goed droog met keukenpapier.

  7. 7

    Frituur de friet op 160°C tot ze zacht zijn maar nog niet bruin.

  8. 8

    Laat de friet volledig afkoelen.

  9. 9

    Frituur de friet op 180°C ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

  10. 10

    Doe het ei, de mosterd, het zout en de zonnebloemolie in een hoge maatbeker.

  11. 11

    Mix met een staafmixer tot het een dikke, romige massa is.

  12. 12

    Bewaar de mayonaise koel tot gebruik.

  13. 13

    Meng ketchup, curry, sweet chilisaus en sambal goed door elkaar.

  14. 14

    Proef en pas eventueel de pit aan met wat extra sambal.

  15. 15

    Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakjes.

  16. 16

    Bak de groenten in olijfolie of bakboter tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.

  17. 17

    Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!