Zuidelijke Lamsschenkel uit de Oven
Geniet van een heerlijke zuidelijke lamsschotel die perfect is voor een zomerse avond op het terras. Deze lamsschenkels worden langzaam gegaard in de oven, waardoor ze heerlijk mals en smaakvol worden.
Ingrediënten
-
4 stukslamsschenkels
-
8 teenknoflook
-
naar smaakpeper en zout
-
2 elolijfolie
-
750 gr.Griekse yoghurt (10% vet)
-
200 mlRetsina of droge witte wijn
-
4 takjespar
-
75 mlhoning (bij voorkeur klaver of heide)
-
5 takjemunt
-
8 takjetijm
-
1 velvetvrij papier of aluminiumfolie
Aan de slag
-
1
Snijd de lamsschenkels op enkele plekken in en druk de knoflookteentjes erin. Bestrooi met peper en zout en braad ze mooi bruin in hete olijfolie.
-
2
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
-
3
Leg de schenkels naast elkaar in een braadslede. Lepel de yoghurt eroverheen, giet de honing erover en leg de takjes kruiden erop.
-
4
Giet de wijn ernaast en voeg de topjes van de sparretakken toe. Dek af met vetvrij papier en maak een klein gat in het midden.
-
5
Dek de braadslede af met een deksel of aluminiumfolie en zet 4 uur in de oven.
-
6
Verwijder na 4 uur de takjes. Giet voorzichtig de sappen uit de braadslede in een pannetje en laat inkoken.
-
7
Maak de saus af door van het vuur af een straaltje goede olijfolie erdoor te mengen met een staafmixer, of bind de saus op het vuur met wat maïzena.
-
8
Serveer met risotto, couscous, gepofte of gebakken aardappel en een frisse salade.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in