Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Zuidelijke Lamsschenkel uit de Oven

Geniet van een heerlijke zuidelijke lamsschotel die perfect is voor een zomerse avond op het terras. Deze lamsschenkels worden langzaam gegaard in de oven, waardoor ze heerlijk mals en smaakvol worden.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 240 min
Stoofpot
Gemiddeld
Oven
Zuidelijke Lamsschenkel uit de Oven

Ingrediënten

8 personen
  • 4 stuks
    lamsschenkels
  • 8 teen
    knoflook
  • naar smaak
    peper en zout
  • 2 el
    olijfolie
  • 750 gr.
    Griekse yoghurt (10% vet)
  • 200 ml
    Retsina of droge witte wijn
  • 4 takje
    spar
  • 75 ml
    honing (bij voorkeur klaver of heide)
  • 5 takje
    munt
  • 8 takje
    tijm
  • 1 vel
    vetvrij papier of aluminiumfolie

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de lamsschenkels op enkele plekken in en druk de knoflookteentjes erin. Bestrooi met peper en zout en braad ze mooi bruin in hete olijfolie.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.

  3. 3

    Leg de schenkels naast elkaar in een braadslede. Lepel de yoghurt eroverheen, giet de honing erover en leg de takjes kruiden erop.

  4. 4

    Giet de wijn ernaast en voeg de topjes van de sparretakken toe. Dek af met vetvrij papier en maak een klein gat in het midden.

  5. 5

    Dek de braadslede af met een deksel of aluminiumfolie en zet 4 uur in de oven.

  6. 6

    Verwijder na 4 uur de takjes. Giet voorzichtig de sappen uit de braadslede in een pannetje en laat inkoken.

  7. 7

    Maak de saus af door van het vuur af een straaltje goede olijfolie erdoor te mengen met een staafmixer, of bind de saus op het vuur met wat maïzena.

  8. 8

    Serveer met risotto, couscous, gepofte of gebakken aardappel en een frisse salade.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!