Zuurdesembrood met rode wintertarwe
Dit recept voor zuurdesembrood is gemaakt met rode wintertarwe, wat zorgt voor een prachtige, warme tint en een volle, nootachtige smaak. Het volkoren graan maakt het brood extra voedzaam. Geniet van de geur van versgebakken brood in huis met dit heerlijke recept.
Ingrediënten
-
200 gr.rode wintertarwemeel
-
300 gr.Franse Tarwebloem(T65)
-
11 gr.zout
-
220 gr.actieve zuurdesemstarter
-
280 gr.handwarm water
-
30 gr.pompoenpitten
-
30 gr.zonnebloempitten
Aan de slag
-
1
Voed de zuurdesemstarter met een verhouding van 1:1:1 (bijvoorbeeld 20 gram starter, 20 gram bloem en 20 gram water) met T65 bloem. Je kunt hier ook roggemeel voor gebruiken
-
2
Meng in een grote kom de actieve starter, het handwarme water, het tarwemeel en de tarwebloem t65 Laat het deeg 45 minuten rusten.
-
3
Voeg het afgewogen zout toe aan het deeg en kneed het deeg in een stand mixer zes minuten op stand 2, of met de hand tot het soepel aanvoelt.
-
4
Vet een grote kom in met olie en leg het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg rusten.
-
5
Voer drie keer een 'stretch and fold' uit, met telkens 45 minuten rust ertussen. Laat het deeg daarna nog een uur rusten.
-
6
Vorm het deeg tot een bal en druk de bovenkant in de pittenmix. Leg het deeg met de pittenkant naar beneden in een rijsmandje.
-
7
Laat het deeg twee tot drie uur rijzen op kamertemperatuur en zet het daarna minimaal 10 en maximaal 30 uur in de koelkast.
-
8
Verwarm de oven voor op 230 °C met een gietijzeren pan erin.
-
9
Haal het deeg uit de koelkast, leg het op bakpapier en snijd de bovenkant in met een scherp mesje.
-
10
Til het deeg aan het bakpapier op en laat het in de voorverwarmde pan zakken. Bak het brood 15 minuten met deksel en 20 minuten zonder.
-
11
Laat het brood volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in