Babi Pangang met Bami
Een heerlijk gerecht van gemarineerde schouderkarbonade geserveerd met bami en een smaakvolle saus. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie. Dit gerecht combineert de rijke smaken van de marinade met de textuur van de bami en de knapperigheid van gebakken uitjes.
Ingrediënten
-
500 gr.schouderkarbonade
-
1 elgembersiroop
-
2 elketjap manis
-
2 elsojasaus
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 elrijstazijn
-
1 stuksrode ui
-
2 stukstenen knoflook
-
1 elgemberpasta
-
1 elsambal
-
3 eltomatenpuree
-
2 elketchup
-
50 gr.suiker
-
1 tlmaïzena
-
200 gr.bami
-
100 gr.doperwten
-
2 stukseieren
-
1 elsesamolie
-
1 elgembersiroop
-
1 elketjap manis
-
1 stuksgebakken uitjes
-
1 stukskroepoek
Aan de slag
-
1
Snijd de schouderkarbonades van het bot en in dunne repen.
-
2
Meng in een kom: gembersiroop, ketjap, sojasaus, rijstazijn en knoflookpoeder.
-
3
Voeg het vlees toe en laat minimaal 6 uur marineren (liefst een nacht in de koelkast).
-
4
Fruit de ui in een beetje olie tot deze glazig is.
-
5
Voeg de knoflook toe en bak kort mee (niet bruin laten worden).
-
6
Roer er de gemberpasta, sambal, tomatenpuree, ketchup, suiker en ketjap doorheen.
-
7
Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
-
8
Meng de maïzena met een klein beetje water tot een papje en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus tot de gewenste dikte is bereikt.
-
9
Proef: is de saus te pittig? Voeg dan wat extra suiker toe.
-
10
Kook de bami volgens de verpakking.
-
11
Bak ondertussen de doperwten kort in wat olie.
-
12
Kluts de eieren en bak hiervan een roerei in dezelfde pan.
-
13
Voeg de gekookte bami toe met sesamolie, gembersiroop en ketjap.
-
14
Roer alles goed door en bak het geheel nog een paar minuten op middelhoog vuur.
-
15
Verhit een scheut olie in een pan op hoog vuur.
-
16
Bak de gemarineerde vleesrepen goudbruin en krokant.
-
17
Leg een portie bami op elk bord.
-
18
Schep de babi pangang ernaast of erop.
-
19
Lepel wat van de saus over het vlees.
-
20
Garneer met gebakken uitjes en kroepoek.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in