Skip to content

Cheeseburger

Deze eenvoudige cheeseburger is het resultaat van goede ingrediënten en een simpele bereiding. Met sappig rundergehakt, verse groenten en een romige saus, is dit recept perfect voor een smaakvolle maaltijd. Geniet van de combinatie van smaken en texturen in deze heerlijke hamburgers.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Burger
Gemiddeld
Bakken
Cheeseburger

Ingrediënten

6 personen
  • 750 gr.
    rundergehakt
  • 1 tl
    Himalaya zout
  • 1 tl
    versgemalen zwarte peper
  • 6 stuks
    verse slabladeren
  • 2 stuks
    rijpe tomaten
  • 6 stuks
    rode cheddar kaas
  • 6 stuks
    Knapperige Kesbeke augurkjes
  • 100 gr.
    Zaanse mayonaise
  • 30 gr.
    suikervrije ketchup
  • 1 el
    kokosolie

Aan de slag

  1. 1

    Meng het rundergehakt voorzichtig en vorm losse ballen.

  2. 2

    Druk de ballen plat met je handen of gebruik een hamburgerpers.

  3. 3

    Bestrooi beide kanten van de hamburgers met Himalaya zout en zwarte peper.

  4. 4

    Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  5. 5

    Bak de hamburgers gaar naar jouw voorkeur.

  6. 6

    Snijd de slabladeren fijn en was ze goed.

  7. 7

    Snijd de tomaten in plakken en de augurkjes in plakjes.

  8. 8

    Meng de Zaanse mayonaise met de suikervrije ketchup.

  9. 9

    Leg een plak cheddar kaas op elke hamburger als ze bijna klaar zijn.

  10. 10

    Haal de hamburgers uit de pan en garneer met sla, tomaat en augurk.

  11. 11

    Giet de saus over de hamburgers en serveer direct.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!