Crispy B’s BBQ Burger
Unieke burger van de BBQ met heerlijke crisp van ribbelchips, uienringen en bacon.
Ingrediënten
-
500 gr.Rundergehakt
-
1 stuksUi
-
1 teenKnoflook
-
2 tlSambal Badjak
-
1 stuksEi
-
50 gr.Geraspte kaas
-
4 elPaneermeel
-
2 tlZout
-
1 tlPeper
-
1 elSweet Chili Saus
-
4 stuksHamburger broodjes
-
50 gr.Uienringen
-
50 gr.Ribbel chips
-
4 stuksOntbijtspek
-
naar smaak
-
naar smaakIJsbergsla
Aan de slag
-
1
Snipper de ui en pers de knoflook.
-
2
Bak de knoflook en het gesnipperde uitje kort aan in een druppeltje olijfolie. Laat 5 minuten afkoelen.
-
3
Meng het gehakt, ui, knoflook, sambal, sweet chilisaus, paneermeel, kaas, zout en peper door elkaar.
-
4
Voeg hierna het ei en de paneermeel toe aan het gehakt en meng het goed door elkaar. Nu is het gehakt klaar om er burgers van de te maken.
-
5
Maak van het gemengde gehakt 4 ballen. Tip: dit gaat makkelijker wanneer je natte handen hebt.
-
6
Maak van de ballen een burger door met de onderkant van een bord de bal plat te drukken tot de burger 1,5 cm tot 2 cm dik is. Mocht je een hamburgerpers hebben, dan werkt dit nog makkelijker.
-
7
Leg de 4 burgers een uurtje in de koelkast, hierdoor worden ze wat steviger en verbeter je de smaak van de burger.
-
8
Steek ondertussen de BBQ aan en zorg voor een directe inrichting. Zodat je rechtstreeks boven het vuur kunt grillen. Zorg ervoor dat de BBQ tussen de 170 en 200 graden warm is. Zorg ook voor een minder hete zone.
-
9
Grill de burgers op de BBQ. Tip: Druk in de midden van de burgers een kuiltje met je duim, voor een meer gelijkmatige garing van de burgers. Draai de burgers ieder minuut. Na 8 tot 10 minuten zijn ze klaar. Bij kerntemperatuur van 55 tot 60 graden.
-
10
Bak ondertussen het ontbijtspek. Snij de broodje doormidden en smeer op iedere kant een klein beetje olijf olie. Bak de broodjes kort op de bbq, Ongeveer 20 seconden om ze een mooi kleurtje en krokantje te geven.
-
11
Bouw de burger! Van onder naar boven: Onderkant broodje – saus – sla - burger – uienring – bacon – chips – bbq saus – bovenkant broodje
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in