Skip to content
Barry van Spronsen Een recept van Barry van Spronsen

Crispy B’s BBQ Burger

Unieke burger van de BBQ met heerlijke crisp van ribbelchips, uienringen en bacon.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 15 min
Burger
Makkelijk
Bakken, Grillen
Crispy B’s BBQ Burger

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    Rundergehakt
  • 1 stuks
    Ui
  • 1 teen
    Knoflook
  • 2 tl
    Sambal Badjak
  • 1 stuks
    Ei
  • 50 gr.
    Geraspte kaas
  • 4 el
    Paneermeel
  • 2 tl
    Zout
  • 1 tl
    Peper
  • 1 el
    Sweet Chili Saus
  • 4 stuks
    Hamburger broodjes
  • 50 gr.
    Uienringen
  • 50 gr.
    Ribbel chips
  • 4 stuks
    Ontbijtspek
  • naar smaak
  • naar smaak
    IJsbergsla

Aan de slag

  1. 1

    Snipper de ui en pers de knoflook.

  2. 2

    Bak de knoflook en het gesnipperde uitje kort aan in een druppeltje olijfolie. Laat 5 minuten afkoelen.

  3. 3

    Meng het gehakt, ui, knoflook, sambal, sweet chilisaus, paneermeel, kaas, zout en peper door elkaar.

  4. 4

    Voeg hierna het ei en de paneermeel toe aan het gehakt en meng het goed door elkaar. Nu is het gehakt klaar om er burgers van de te maken.

  5. 5

    Maak van het gemengde gehakt 4 ballen. Tip: dit gaat makkelijker wanneer je natte handen hebt.

  6. 6

    Maak van de ballen een burger door met de onderkant van een bord de bal plat te drukken tot de burger 1,5 cm tot 2 cm dik is. Mocht je een hamburgerpers hebben, dan werkt dit nog makkelijker.

  7. 7

    Leg de 4 burgers een uurtje in de koelkast, hierdoor worden ze wat steviger en verbeter je de smaak van de burger.

  8. 8

    Steek ondertussen de BBQ aan en zorg voor een directe inrichting. Zodat je rechtstreeks boven het vuur kunt grillen. Zorg ervoor dat de BBQ tussen de 170 en 200 graden warm is. Zorg ook voor een minder hete zone.

  9. 9

    Grill de burgers op de BBQ. Tip: Druk in de midden van de burgers een kuiltje met je duim, voor een meer gelijkmatige garing van de burgers. Draai de burgers ieder minuut. Na 8 tot 10 minuten zijn ze klaar. Bij kerntemperatuur van 55 tot 60 graden.

  10. 10

    Bak ondertussen het ontbijtspek. Snij de broodje doormidden en smeer op iedere kant een klein beetje olijf olie. Bak de broodjes kort op de bbq, Ongeveer 20 seconden om ze een mooi kleurtje en krokantje te geven.

  11. 11

    Bouw de burger! Van onder naar boven: Onderkant broodje – saus – sla - burger – uienring – bacon – chips – bbq saus – bovenkant broodje

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!