Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Gevulde Kastanjechampignons met Roomkaas en Kruiden

Heerlijke gevulde kastanjechampignons met een romige vulling van roomkaas en verse tuinkruiden, geserveerd met een frisse salade.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Tapa
Makkelijk
Vegetarisch
Oven
Gevulde Kastanjechampignons met Roomkaas en Kruiden

Ingrediënten

12 personen
  • 500 gr.
    grote champignons
  • 2 stuks
    bosuitjes
  • 200 gr.
    roomkaas
  • 20 gr.
    verse tuinkruiden
  • 50 gr.
    Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gr.
    veldsla of rucola
  • 2 el
    olijfolie
  • 2 el
    blanke balsamicoazijn
  • 1 tl
    honing
  • naar smaak
    peper
  • 6 stuks
    kleine tomaatjes, gehalveerd

Aan de slag

  1. 1

    Maak de champignons schoon met een papiertje of borsteltje en verwijder de stelen.

  2. 2

    Snijd de bosui in dunne ringetjes en bewaar een klein deel voor garnering.

  3. 3

    Meng in een kom de roomkaas met de verse tuinkruiden en bosui.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  5. 5

    Vul de champignons met het kaasmengsel, leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi er de Parmezaanse kaas over.

  6. 6

    Bak de champignons ongeveer 20 minuten in de oven.

  7. 7

    Maak ondertussen de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, honing en versgemalen peper.

  8. 8

    Meng de dressing door de sla en garneer deze op een klein bordje met een half tomaatje.

  9. 9

    Serveer de gevulde champignons met de salade en een klein vorkje.

Foto's van Gevulde Kastanjechampignons met Roomkaas en Kruiden

Er zijn nog geen foto's gedeeld voor dit recept. Wees de eerste!