Goed Gevulde Zuurkoolsoep
Deze goed gevulde zuurkoolsoep is de perfecte maaltijd voor een koude dag. Met zijn rijke smaken en verwarmende ingrediënten, biedt het een heerlijke en vullende ervaring. Geniet van de combinatie van vlees, groenten en kruiden in deze dampende soep.
Ingrediënten
-
750 gr.procureur
-
50 gr.reuzel
-
700 gr.zuurkool
-
300 gr.snoeptomaatjes
-
1 stuksrode ui
-
2 stuksteentjes knoflook
-
40 gr.tomatenpuree
-
0.5 tlgemalen kruidnagel
-
5 stukslaurierblaadjes
-
600 gr.koolraap
-
1 stuksvarkens rookworst
-
2000 mlrunderbouillon
Aan de slag
-
1
Snijd de procureur in blokjes en kruid deze met gemalen kruidnagel, zout en versgemalen zwarte peper.
-
2
Verwarm de gesmolten reuzel in een grote braadpan op middelhoog vuur en braad de vleesblokjes rondom mooi bruin aan.
-
3
Verhit ondertussen de runderbouillon in een andere pan.
-
4
Voeg de biologische zuurkool, de grove stukken rode ui, de fijngehakte knoflook en de tomatenpuree toe aan het vlees in de braadpan. Bak dit alles kort mee, ongeveer 2-3 minuten.
-
5
Voeg de laurierblaadjes en de blokjes koolraap toe aan het vlees-groentemengsel.
-
6
Blus het geheel af met de hete runderbouillon. Roer goed door, breng de soep aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
-
7
Leg een deksel op de pan en laat de soep ongeveer een uur zachtjes pruttelen.
-
8
Na ongeveer 50 minuten voeg je de gehalveerde snoeptomaatjes en de dunne plakjes varkens rookworst toe aan de soep.
-
9
Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes mee verwarmen.
-
10
Proef de soep en breng eventueel nog verder op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
-
11
Serveer de dampende, goed gevulde zuurkoolsoep.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in