Skip to content

Haricots Verts in Spek

Deze klassieke combinatie van malse haricots verts omwikkeld met knapperig spek is een favoriet bij velen en past perfect bij vrijwel elke maaltijd. Het is niet alleen ontzettend smaakvol, maar ook nog eens super eenvoudig te bereiden én een prima keuze binnen een koolhydraat arme leefstijl!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 25 min
Gerecht
Gemiddeld
Koolhydraatarm
Bakken, Koken
Haricots Verts in Spek

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    haricots verts
  • 100 gr.
    ontbijtspek

Aan de slag

  1. 1

    Dop de haricots verts en was ze zorgvuldig onder stromend water.

  2. 2

    Breng een pan met water aan de kook en voeg een beetje keukenzout toe.

  3. 3

    Voeg de haricots verts toe aan het kokende water en kook ze ongeveer 6 minuten.

  4. 4

    Giet de boontjes af in een vergiet en spoel ze direct af met koud water.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  6. 6

    Rol bosjes van 6 tot 8 haricots verts stevig in plakjes ontbijtspek.

  7. 7

    Leg de omwikkelde boontjes in een licht ingevette ovenschaal.

  8. 8

    Bak de haricots verts in spek in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!