Skip to content

Indiase Kip Curry

Geniet van de heerlijke smaken van deze eenvoudige Indiase kip curry. De geur tijdens het koken is al een feestje! Dit gerecht is makkelijk te maken en perfect voor een gezellige maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Curry
Gemiddeld
Koken
Indiase Kip Curry

Ingrediënten

4 personen
  • 700 gr.
    kippen dij-filet
  • 100 gr.
    ui
  • 500 gr.
    rijpe tomaten
  • 1 cm
    verse gemberwortel
  • 2 stuks
    verse tenen knoflook
  • 1 stuks
    rode peper
  • 60 ml
    romige kokosmelk
  • 15 gr.
    amandelmeel
  • 0.5 tl
    uienpoeder
  • 5 gr.
    kerrie masala
  • 0.5 tl
    kurkuma
  • naar behoefte
    kokosolie

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de kippen dij-filet in blokjes of reepjes. Maak de ui, gember, knoflook en rode peper schoon en snijd ze fijn. Snijd ook de tomaten in stukjes.

  2. 2

    Verhit een beetje kokosolie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook kort aan tot ze zacht en geurig zijn.

  3. 3

    Voeg de geraspte gember, de fijn gesneden rode peper, de kerrie masala en de kurkuma toe aan de pan. Roer goed en bak de kruiden even mee (ongeveer een minuut) om de smaken vrij te laten komen.

  4. 4

    Voeg de kippen dij-filet toe aan de pan en roer goed zodat de kip bedekt is met de kruiden. Bak de kip een paar minuten rondom aan.

  5. 5

    Voeg de stukjes tomaat toe aan de pan en schep alles goed door elkaar. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de curry ongeveer 20 minuten zachtjes garen.

  6. 6

    Roer af en toe om.

  7. 7

    Na 20 minuten voeg je de romige kokosmelk toe. Roer goed en laat de curry nog 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

  8. 8

    Optioneel: Meng het amandelmeel met een klein beetje koud water tot een glad papje en roer dit door de curry. Laat het nog een paar minuten zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt.

  9. 9

    Serveer de Indiase kip curry warm, bijvoorbeeld met bloemkool rijst en een frisse salade.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!