Italiaanse Cannelini Bonen Stoofpot
Deze heerlijke Italiaanse stoofpot met cannelini bonen is vol van smaak en perfect voor een vegetarische maaltijd. De combinatie van tomaten, kruiden en groenten zorgt voor een voedzaam en vullend gerecht. Serveer het met vers brood of een groene salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
200 gr.cannelini bonen (uit blik)
-
1 stuksui
-
2 stuksknoflook
-
1 stukswortel
-
1 stukscourgette
-
400 gr.gezeefde tomaten
-
2 elolijfolie
-
1 stuksgedroogde oregano
-
1 stuksgedroogde basilicum
-
naar smaakzout
-
naar smaakzwarte peper
-
naar smaakverse peterselie (ter garnering)
Aan de slag
-
1
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
-
2
Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
-
3
Voeg de in blokjes gesneden wortel en courgette toe en bak 5 minuten.
-
4
Voeg de gezeefde tomaten, cannelini bonen, oregano en basilicum toe.
-
5
Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten sudderen.
-
6
Breng op smaak met zout en peper.
-
7
Serveer de stoofpot warm, gegarneerd met verse peterselie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in