Skip to content
Geert Job Sevink Een recept van Geert Job Sevink door Recept.nl AI

Italiaanse Cannelini Bonen Stoofpot

Deze heerlijke Italiaanse stoofpot met cannelini bonen is vol van smaak en perfect voor een vegetarische maaltijd. De combinatie van tomaten, kruiden en groenten zorgt voor een voedzaam en vullend gerecht. Serveer het met vers brood of een groene salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 45 min
Stoofpot
Gemiddeld
Vegetarisch
Stoven
Italiaanse Cannelini Bonen Stoofpot

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gr.
    cannelini bonen (uit blik)
  • 1 stuks
    ui
  • 2 stuks
    knoflook
  • 1 stuks
    wortel
  • 1 stuks
    courgette
  • 400 gr.
    gezeefde tomaten
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 stuks
    gedroogde oregano
  • 1 stuks
    gedroogde basilicum
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    zwarte peper
  • naar smaak
    verse peterselie (ter garnering)

Aan de slag

  1. 1

    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

  2. 2

    Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.

  3. 3

    Voeg de in blokjes gesneden wortel en courgette toe en bak 5 minuten.

  4. 4

    Voeg de gezeefde tomaten, cannelini bonen, oregano en basilicum toe.

  5. 5

    Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten sudderen.

  6. 6

    Breng op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Serveer de stoofpot warm, gegarneerd met verse peterselie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!