Skip to content

Italiaanse Salade

Deze Italiaanse salade is een perfecte combinatie van frisse rucola, romige avocado en zoetzure tomaatjes, overgoten met een verrukkelijke dressing. Een smaakexplosie die je niet snel zult vergeten. Eenvoudig, fris en vol smaak, ideaal voor elke gelegenheid.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 5 min
Salade
Gemiddeld
Italiaanse Salade

Ingrediënten

2 personen
  • 1 stuks
    rucola slamelange
  • 1 stuks
    rijpe avocado
  • 8 stuks
    gedroogde tomaatjes
  • 6 stuks
    zoete snoeptrostomaatjes
  • 1 stuks
    kleine rode ui
  • 30 ml
    Zaanse mayonaise
  • 5 gr.
    grove mosterd
  • 10 ml
    balsamicoazijn
  • 10 ml
    vers limoensap
  • 1 scheutje
    vloeibare zoetstof
  • 1 snufje
    versgemalen peper
  • 1 snufje
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Meng in een kommetje de mayonaise, grove mosterd, balsamicoazijn, limoensap en de vloeibare zoetstof goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in mooie plakjes.

  3. 3

    Snijd de snoeptrostomaatjes in kwarten en de gedroogde tomaatjes in grove stukjes.

  4. 4

    Snijd de rode ui in dunne ringetjes.

  5. 5

    Meng de dressing voorzichtig door de rucola slamelange.

  6. 6

    Verdeel de salade over twee mooie borden.

  7. 7

    Verdeel de plakjes avocado, de gesneden snoeptomaatjes, de stukjes gedroogde tomaat en de rode uienringen over de salade.

  8. 8

    Direct serveren en genieten van deze heerlijke Italiaanse salade!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!