Kaas-Uienquiche
Deze heerlijke kaas-uienquiche is een perfecte combinatie van verschillende kazen en gekarameliseerde uien. Het bladerdeeg zorgt voor een krokante basis, terwijl de vulling vol smaak en textuur zit. Ideaal voor een lunch of als hartige snack.
Ingrediënten
-
150 gr.Appenzeller, geraspt
-
125 gr.belegen kaas, geraspt
-
50 gr.Parmezaanse kaas, geraspt
-
2 stuksuien
-
2 stuksrode uien
-
2 stukswitte uien
-
2 stukszoete uien
-
2 stukstenen knoflook
-
6 stukseieren
-
7 stuksplakjes bladerdeeg
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Snijd alle uien in ringen.
-
3
Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan.
-
4
Bak de uien samen met de fijngehakte knoflook op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
-
5
Breng op smaak met zout en peper.
-
6
Laat de uien daarna afkoelen.
-
7
Kluts de 6 eieren in een grote kom.
-
8
Voeg alle soorten geraspte kaas toe.
-
9
Roer goed door tot alles goed gemengd is.
-
10
Meng de afgekoelde uien door het eier-kaasmengsel.
-
11
Breng eventueel extra op smaak met wat zout en peper.
-
12
Bekleed een ingevette quichevorm met de 7 plakjes bladerdeeg, laat ze iets overlappen.
-
13
Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
-
14
Giet het uien-kaasmengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig.
-
15
Bak de quiche in het midden van de oven op 180°C gedurende 25–30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
-
16
Laat even afkoelen voor het aansnijden.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in