Kruidige Kip uit de Oven
Deze kruidige kip uit de oven is een smaakvolle maaltijd voor drie personen. De marinade trekt diep in het vlees, wat zorgt voor een heerlijke smaaksensatie bij elke hap. Serveer het met geroosterde tomaten en uien voor een compleet gerecht.
Ingrediënten
-
6 stukskippenbouten
-
1 stuksmiddelgrote rode ui
-
400 gr.kleine trostomaten
-
3 stukstenen verse knoflook
-
1 scheutjeolijfolie
-
1 tlPiri-Piri kruiden
Aan de slag
-
1
Verdeel de kippenbouten doormidden bij het gewricht.
-
2
Bestrooi de kippenhelften royaal met Piri Piri kruiden.
-
3
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
-
4
Leg de gekruide kippenbouten in de ovenschaal.
-
5
Was de trostomaten en snijd ze in vieren.
-
6
Pel de rode ui, snijd deze in dunne ringen en pers de knoflook.
-
7
Verdeel de gesneden tomaten en uienringen gelijkmatig over de kip.
-
8
Verdeel de geperste knoflook er ook tussen.
-
9
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
-
10
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gaar de kip gedurende 60 minuten.
-
11
Schep de kip halverwege de baktijd om.
-
12
Controleer of de kip gaar is; het vlees moet gemakkelijk van het bot loslaten.
-
13
Serveer de kruidige kip direct uit de oven.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in