Skip to content

Kruidige Kip uit de Oven

Deze kruidige kip uit de oven is een smaakvolle maaltijd voor drie personen. De marinade trekt diep in het vlees, wat zorgt voor een heerlijke smaaksensatie bij elke hap. Serveer het met geroosterde tomaten en uien voor een compleet gerecht.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken
Kruidige Kip uit de Oven

Ingrediënten

3 personen
  • 6 stuks
    kippenbouten
  • 1 stuks
    middelgrote rode ui
  • 400 gr.
    kleine trostomaten
  • 3 stuks
    tenen verse knoflook
  • 1 scheutje
    olijfolie
  • 1 tl
    Piri-Piri kruiden

Aan de slag

  1. 1

    Verdeel de kippenbouten doormidden bij het gewricht.

  2. 2

    Bestrooi de kippenhelften royaal met Piri Piri kruiden.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

  4. 4

    Leg de gekruide kippenbouten in de ovenschaal.

  5. 5

    Was de trostomaten en snijd ze in vieren.

  6. 6

    Pel de rode ui, snijd deze in dunne ringen en pers de knoflook.

  7. 7

    Verdeel de gesneden tomaten en uienringen gelijkmatig over de kip.

  8. 8

    Verdeel de geperste knoflook er ook tussen.

  9. 9

    Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  10. 10

    Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gaar de kip gedurende 60 minuten.

  11. 11

    Schep de kip halverwege de baktijd om.

  12. 12

    Controleer of de kip gaar is; het vlees moet gemakkelijk van het bot loslaten.

  13. 13

    Serveer de kruidige kip direct uit de oven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!