Mexicaanse Rijstbowl met Gehakt, Nacho’s en Avocado
Deze Mexicaanse rijstbowl is een smaakvolle combinatie van rundergehakt, verse groenten, nacho's en avocado. Perfect voor een avondmaaltijd met vrienden of familie. De verschillende kruiden en sauzen geven het gerecht een heerlijke pit en smaak. Serveer met een frisse limoendressing of zure room voor een extra smaakdimensie.
Ingrediënten
-
350 gr.rundergehakt
-
1 stuksrode paprika
-
1 stuksrode ui
-
1 stukszoete ui
-
2 stukstenen verse knoflook
-
1 stuksprei
-
150 gr.basmatirijst
-
1 stuksklein blikje rode kidney bonen
-
250 gr.cheese nacho’s
-
1 stuksavocado
-
8 stukscherrytomaatjes
-
1 tlMexicaanse kruidenmix
-
1 tlgemalen habanero
-
1 tlgemalen jalapeño
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tlcajunkruiden
-
1 elsrirachasaus
-
1 elchilisaus
-
1 elketchup
-
1 elchili-ketchup
-
1 snufjepeper
-
1 snufjezout
-
1 elolie
Aan de slag
-
1
Snijd de rode paprika in halve repen.
-
2
Snijd de witte en zoete ui in kwart ringen.
-
3
Snijd de prei in halve ringen en spoel deze goed af.
-
4
Hak de knoflook fijn.
-
5
Snijd de avocado in kleine blokjes en zet apart.
-
6
Verhit een scheut olie in een ruime pan of wok.
-
7
Bak de ui, knoflook, paprika en prei samen op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
-
8
Voeg het rundergehakt toe en bak het rul.
-
9
Breng op smaak met de Mexicaanse kruidenmix, habanero, jalapeño, paprikapoeder en cajunkruiden.
-
10
Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
11
Roer de srirachasaus, chilisaus, ketchup en chili-ketchup door het gehaktmengsel.
-
12
Voeg de chilibonen met de saus toe en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
13
Spoel de basmatirijst goed onder koud water tot het spoelwater helder is.
-
14
Kook de rijst in ruim water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar.
-
15
Giet af en laat de rijst een paar minuten staan met de deksel op de pan.
-
16
Verdeel de rijst over diepe borden.
-
17
Schep daarbovenop het gehakt-groentemengsel.
-
18
Voeg stukjes avocado toe als frisse topping.
-
19
Verkruimel de nacho’s en strooi ze over het geheel.
-
20
Werk af met wat gehalveerde cherrytomaatjes (optioneel).
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in