Sweet Kipsaté
Heerlijke kipsaté gemarineerd in een zoete marinade en licht bestrooid met een BBQ-rub, perfect voor de barbecue.
Ingrediënten
-
1000 gr.kippendijvlees
-
4 teenknoflook
-
2 tlzout
-
naar smaak
-
naar smaak
Aan de slag
-
1
Snijd de kippendijen in blokjes van 2 tot 3 cm.
-
2
Doe de kipblokjes in een bak of zak en marineer met geperste knoflook en zout. Meng goed en dek af voor 30 minuten.
-
3
Bereid de marinade door ketjap, bruine suiker, sambal, katoembar, zonnebloemolie, gerookte paprikapoeder en citroensap te mengen.
-
4
Voeg de marinade toe aan de kipblokjes, meng goed en sluit de bak of zak goed af. Laat 24 tot 48 uur intrekken.
-
5
Giet de kip af met een zeef. Week houten satéstokjes 45 minuten in water om verbranding te voorkomen.
-
6
Rijg de kipblokjes aan de stokjes, 3 tot 4 blokjes per stokje.
-
7
Meng de ingrediënten voor de BBQ-rub goed door elkaar en bestrooi de saté lichtjes aan beide kanten.
-
8
Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van ongeveer 180 graden. Grill de saté tot een kerntemperatuur van 75 graden, ongeveer 10 tot 15 minuten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in